Hirdetés

Dashcam
VIDEÓ: Valaki nagyon pórul járt. A Magyar Közút nem fizet, mert senki nem jelentette az esetet
VIDEÓ: Valaki nagyon pórul járt. A Magyar Közút nem fizet, mert senki nem jelentette az esetet
Hirdetés

Olvasónk, Ádám, 2021.06.13-án, az M3 kivezető szakaszán hajtott, amikor észlelte, hogy a pályatesten bútordarabok hevernek.

A saját sávjában lévő – élén álló – darabokat sikeresen ki tudta kerülni, hiszen szerencséjére időben észlelhetőek voltak a bútorelemek, mert előtte olyan volt a forgalmi környezet, hogy semmilyen nagyobb jármű nem takarta azt, valamint kellő követési távolságot is hagyott.

A jobbra kerülési manőver pillanatában azonban a mellette haladó fekete Opel Astra ráhajtott és felcsapott egy elemet, melynek egy darabja Ádám autójának bal elejét telibe találta, majd lepattan arról, ezzel 352.000 Ft-os kárt okozva a járműben.

„A törmelékeken áthajtó autós és én az első lehetőségnél félre húzódtunk és hívtuk a rendőrséget.

A kiérkező rendőrök javasolták, hogy egyből vegyem fel a kapcsolatot a közútkezelővel, ami meg is történt, valamint az oldalukon található kárbejeltőt is kitöltöttük egyből.

(Ádám azt írta, hogy a közutas diszpécser jelezte felé, hogy tudnak a darabokról és mondta neki, hogy töltse ki a kárbejelentőt. Hogy ez tényleg így történt-e, azt esetlegesen a rögzített hívás tudja bizonyítani, de ennek később lesz jelentősége) – szerk.)

Az autóban 352.000 Ft kár keletkezett.”

– írta meg Ádám.

A rendőrség által kiadott hivatalos feljegyzésben a következő állt, ami miatt Ádám kicsit megnyugodhatott a kezdeti sokk után…, annak ellenére, hogy nem tudjuk, hogy ki és milyen módon hagyta el az M3-as kivezetőn a bútordarabokat,  valaki, jelen esetben a Magyar Közút majd megtéríti a közel 400.000 Ft-os kárát.

Ádám, rendőrségtől kapott feljegyzése, amivel elindult a Magyar Közút irányába, annak reményében, hogy kárát megtérítik

Sajnos a kárösszeg megtérítésének reménye hamar szertefoszlott, mivel a Magyar Közút, Ádámnak megküldött levelében kifejtette a következőket:

Összefoglaljuk:

Mivel aznap, a baleset előtt senki nem jelentette az eseményt – miszerint bútordarabok hevernek az adott útszakaszon -, ezért a Magyar Közút nem érzi azt, hogy jogilag felelős lenne azért, hogy Ádám autójában kár keletkezett a kárt okozó darabok miatt.

Azt, hogy ki által és miként kerültek a bútordarabok a pályatestre, nem sikerült feltárniuk.

Ádámnak a válaszlevélben foglaltakkal szemben fellebbezésre nincs lehetősége, polgári peres eljárásban élhet jogorvoslattal.

A mostani állás szerint sajnos nem valószínű, hogy a Magyar Közúton ezt a kárösszeget sikeresen be lehetne hajtani – akár polgári peres úton sem.

Hirdetés


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.

Társadalmi tanulság

Itt jön képbe a hazánkban még gyerekcipőben járó kérdéskör, ami az „EGYÉN FELELŐSSÉGE, A KÖZLEKEDŐTÁRSAK BIZTONSÁGÁNAK ÉRDEKÉBEN”.

„Én kikerültem, megúsztam, szerencsém volt, a többiek meg le vannak sz…va!”

Az ilyen esetet minden esetben jelentsétek, mert mint közösség ez a feladatunk. Tenni kéne azért, hogy ez egy jobb világ legyen, ha már megtörténik, hogy valaki/valakik képtelenek úgy rögzíteni egy bútort, hogy az ne tudjon lerepülni a járműről – ezzel akár egy halálos balesetet okozva, mert ne felejtsük el, hogy ami történt, még aránylag szerencsésnek mondható.

A társadalomkritikát félretéve,

akinek esetleg van arról a néhány másodpercről fedélzeti kamerás felvétele, amikor az ominózus tárgy lehullik egy járműről, az keressen meg minket, mert jelen esetben ez lenne az egyetlen valószínű mód arra, hogy Ádámot valaki kártalanítsa.

Sajnos hanyag emberek mindig lesznek, de azzal, hogy jelezzük az életveszélyt okozó helyzetet, segíteni tudunk egymásnak. Éljünk ezzel a lehetőséggel! Te is állhatsz annak a bizonyosnak a rossz végén…


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés