Velünk tartasz?VIDEÓ: Vak sötétben érték utol a teljesen kivilágítatlan munkagépet – Amit tettek, azelőtt le a kalappal

VIDEÓ: Vak sötétben érték utol a teljesen kivilágítatlan munkagépet – Amit tettek, azelőtt le a kalappal

2020-11-10 Facebook
hirdetés

A csapból is az folyik, hogy az utakon mennyire fontos a Látni és Látszani elv. Oldalunk is gőzerővel próbálja felhívni az autósok figyelmét arra, hogy a nappali menetfény nem helyettesíti a tompított fényszórót, erre kapunk egy felvételt olvasónktól, amin egy teljesen világítás nélküli munkagép közlekedik az úton korom sötétben.

A helyszín sajnos Magyarország, a főszerepben pedig egy több kilométeren át kivilágítatlanul haladó munkagép valamint egy autós, aki mindent megtett, hogy a többi autóst megvédje a bajtól.

Ő ugyanis nyugodtan kielőzhette volna a kivilágítatlan, lassú járművet, ahogy a többiek is, ám ehelyett inkább türelmesen haladt mögötte és végigkísérte a falu széléig, talán ezzel megmentve valaki életét.

Lehet, hogy túlzásnak hangzik, de ahogy a felvételen is látható, igencsak sötét útszakaszról van szó, a munkagépen pedig hátul zéró világítás volt, így pedig finoman szólva is nehéz volt észre venni.

Az az autós pedig, aki egy ilyen gépbe hátulról belerohan – főleg, hogy a pengék is jól láthatóan fel vannak csatolva – az nagy eséllyel nem száll ki sértetlenül az autójából. Szóval le a kalappal a türelmes autós előtt.

Félreértés ne essék, minden tiszteletünk a földműveseké és még mielőtt bárki azt hinné, hogy ez a poszt azért született, hogy ellenük szóljon, szeretnénk tisztázni, hogy nem ez a cél.

Azonban az ilyen munkagépekkel közlekedőkre is vonatkoznak a KRESZ szabályai és olyan alap dolog, mint a világítás hiánya, főleg korom sötétben, emberéleteket követelhet. Vigyázzunk egymásra!

hirdetés

Videó: Gyalus Laura és Horváth Dávid


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetNézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: