Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Vádat emeltek a férfi ellen, aki körforgalomban büntetőfékezett, majd agresszív viselkedésével kárt okozott
VIDEÓ: Vádat emeltek a férfi ellen, aki körforgalomban büntetőfékezett, majd agresszív viselkedésével kárt okozott
Hirdetés

Közúti veszélyeztetés és garázdaság miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki szándékos manőverével veszélyes helyzetbe sodorta az előtte haladót.

A vádirat szerint a 22 éves Veszprém megyei férfi 2021. február 11-én, este Veszprém felől Litér irányába autózott. A vádlottat zavarta, hogy az előtte haladó sofőr ködlámpát használ, így azért, hogy megleckéztesse, közvetlenül a Litér felé vezető körforgalmi csomópont előtt, a forgalomtól elzárt területen hirtelen megelőzte és a körforgalomban állóra fékezte autóját. A megelőzött sofőr csak intenzív fékezéssel tudta elkerülni az ütközést. A váratlan manőver egy másik autóst is hirtelen fékezésre és kitérésre kényszerített.

A megállás után a férfi kiszállt az autójából, indulatosan a mögötte álló sofőrhöz ment és rángatni kezdte a vezetőülés melletti ajtót, mellyel annak nyitószerkezetét letörte és 40 000 forint kárt okozott a sértettnek.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy az elkövető pszichológiai szempontból alkalmatlan a járművezetésre.

Az ügyészség az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására, valamint a járművezetéstől való végleges eltiltására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Hirdetés

 

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája