Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Újabb energiaelnyelőt sikerült összetörnie egy figyelmetlen autósnak
VIDEÓ: Újabb energiaelnyelőt sikerült összetörnie egy figyelmetlen autósnak
Hirdetés

Május 20-án, pénteken kora reggel az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a velencei pihenőhely térségében mozgó terelésben dolgoztak martonvásári mérnökség szakemberei. A helyszínen lévő forgalomfigyelő kamera rögzítette, ahogy egy autós az utolsó pillanatokban próbál az elfogyó sávból besorolni, de nem sikerül neki, ezért nekicsapódott az energiaelnyelő modullal felszerelt teherautónknak olvasható a Magyar Közút leújabb posztjában.

A baleset idején száraz volt a burkolat, csapadékmentes az idő és jók voltak a látási viszonyok is. A baleset bekövetkezéséig torlódás nem alakult ki, pont ezért dolgoztak reggel 5 órától ott a Közút kollégái a Budapestről kivezető szakaszon, így a forgalom addig egy sávon zavartalanul haladt.

A munkaterülettől nem túl messze egy, a pálya felett található digitális táblán ezúttal is előre jelezték a munkavégzést és a sávzárást, valamint az előjelző autók is az előírások szerinti távolságra haladtak a guruló, mozgó munkavégzéstől.

Szerencsére a munkaterületen dolgozók nem sérültek meg és az autó sofőrjének sem történt nagyobb baja. Az energiaelnyelőt viszont pótolnuni kell, de a hordozó jármű nem sérült meg. A károkozó hölgy a felelősségét elismerte.

Többen is csak az utolsó pillanatban kerülték ki a gépünket, ezért fontos, hogy mindig megfelelő követési távolságot tartásunk, így láthatjuk mi történik előttünk, illetve a cipzár elv alkalmazása is hasznos lehet a forgalom zavartalan lefolyása érdekében.

Hirdetés

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Forrás: Magyar Közút

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés