Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Újabb energiaelnyelőt és egy kaszálógépet is sikerült összetörnie a figyelmetlen autósnak
VIDEÓ: Újabb energiaelnyelőt és egy kaszálógépet is sikerült összetörnie a figyelmetlen autósnak
Hirdetés

Június 8-án, szerdán az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Velence térségében a belső sávban mozgó terelés mellett végzett a Magyar Közút martonvásári mérnöksége kaszálási munkákat. A helyszín melletti forgalomfigyelő kamera pont rögzítette, ahogy egy terepjáró nekimegy a munkaterületet és az ott dolgozókat védő energiaelnyelőnek, majd onnan nekicsapódik az előtte lévő kaszáló gépnek.

Az előjelző autók most is az előírások szerinti távolságra haladtak a guruló munkavégzéstől és persze a több tíz tonnás narancssárga teherautónkon is minden szükséges fényjelzés ment.

A baleset idején a burkolat száraz volt, csapadékmentes volt az idő és a látási viszonyok is jók voltak. A baleset bekövetkezéséig torlódás nem alakult ki, a forgalom addig a középső és a külső sávon zavartalanul haladt.

A balesetet okozó személygépkocsi vezetője , valamint a kaszálógépet vezető munkás könnyebben megsérült őket az Országos Mentőszolgálat kollégái a székesfehérvári kórházba szállították.

Az energiaelnyelő totálkáros, az Unimog két jobb oldali kereke között történt becsapódástól több elem is megsérült, többek között a rézsűkasza támasztó és kirögzítő eleme. A hidraulika rendszer nem sérült, így a gémet be lehetett csukni, és a helyszínről a gép így ki tudott állni. A károkozó a felelősségét elismerte.

Nemrég jelezte a Közút, hogy a kaszálási munkák jelentős részét éjszaka és a hajnali órákban, valamint a csúcsidőszakokon kívül igyekeznek végezni, de a munka nagysága miatt (460 millió négyzetméternyi felületet kell kaszálni) nappal is találkozhatnak a közlekedők a belső sávot kaszáló géplánccal a gyorsforgalmi utakon.

Figyeljük az előjelzéseket, a forgalmat, hogy ne fordulhassanak elő ilyen balesetek. Vigyázzunk egymásra! 

Hirdetés

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Forrás: Magyar Közút

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája