Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Újabb ámokfutó, aki menekülése közben még egy rendőrt is majdnem elütött
VIDEÓ: Újabb ámokfutó, aki menekülése közben még egy rendőrt is majdnem elütött
Hirdetés

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és folytatólagosan elkövetett közúti veszélyeztetés bűntette miatt rendelte el annak a férfinak az őrizetét, aki több településen, megközelítőleg 80-100 kilométeren keresztül menekült a rendőrök elöl.

A megalapozott gyanú szerint a rendőrök 2022. február 8-án, hajnalban, Debrecenben intézkedni akartak, mivel az autó sofőrje nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.  A férfi a rendőri jelzésre nem állt meg, hanem a 4-es számú főúton Püspökladány irányába menekült – adta hírül az ugyeszseg.hu

Az autót több rendőrségi szolgálati gépkocsi követte, ismétlődően megállásra hívták fel, de ennek a férfi továbbra sem tett eleget, hanem továbbá menekült. Végül a Nádudvar–Hajdúszoboszló–Hajdúszovát útvonalon visszaérkezett Debrecenbe, ahol a földutakon a rendőrök szem elől tévesztették.

Rövid időn belül a Készenléti Rendőrség tagjai az álló, de járó motorú járműben a férfit megtalálták, megpróbáltak intézkedni vele szemben, de ő újra elmenekült.

A férfit a négysávos 47-es számú főúton megpróbálták úgy megállítani, hogy egy rendőrségi gépkocsi a bal oldali belső sávban keresztben megállt, míg egy rendőr a külső forgalmi sávban, az úttest szélén állva, fehér fényű lámpával körözve megállásra utasította.

Amikor a férfi a fényvisszaverő csíkkal ellátott rendőrségi egyenruhában lévő rendőrt meglátta, addigi 120-140 km/h-s sebességét nem csökkentve a további menekülés szándékával gépjárművét az intézkedő rendőr felé kormányozta, aki az elütését csak úgy tudta elkerülni, hogy elugrott a gépkocsi elől.

A nyomozó ügyészség elrendelte a többszörösen büntetett előéletű – a bűncselekmények elkövetését tagadó – férfi őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, és indítványozta a letartóztatását, amelyről a bíróság ma dönt.

Hirdetés

 

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés