Hirdetés

Gondolkodtató
VIDEÓ: Új módszerrel kezdtek el autókat lopni
VIDEÓ: Új módszerrel kezdtek el autókat lopni
Hirdetés

Egy kiberbiztonsági szakértőként dolgozó londoni férfi, Ian Tabor még tavaly járt úgy, hogy három hónap leforgása alatt kétszer is leszakították a Toyota RAV4-esének első lökhárítóját, továbbá részben a fényszóróját leszerelték.

Értelmetlen rongálásra gyanakodott eleinte, a második eset után viszont nagyon is értelmet nyert: napokkal később ellopták az autóját, sőt a szomszéd Toyota Land Cruiserének is nyoma veszett – írta a Vezess.hu.

A módszer lényege az, hogy a kulcsnélküli rendszerrel felszerelt modellek fedélzeti számítógépére a fényszóró csatlakozóján keresztül csatlakoznak fel a tolvajok. A manipuláció eredményeként az autó úgy érzékeli, mintha az indítókulcs jelen lenne, így az ajtók nyitását és a motor beindítását is engedélyezi.

A dark weben beszerezhető eszköz gyakorlatilag úgy néz ki, mint egy bluetoothos hangszóró, a Toyotán kívül Lexus-modellek esetében is bevethető. Arról egyelőre nem tudni, hogy Magyarországon vagy más európai országban loptak-e már el így autót. Friss híreink itt.

Hirdetés

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés