Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Úgy tűnik örökre eltiltják a vezetéstől és még felfüggesztettet is kap a 8-ason büntetőző autós
VIDEÓ: Úgy tűnik örökre eltiltják a vezetéstől és még felfüggesztettet is kap a 8-ason büntetőző autós
Hirdetés

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki szándékosan akadályozta a mögötte haladót az előzésben, majd hirtelen fékezéssel közvetlen veszélynek tette ki a testi épségét.

A vádirat szerint a 43 éves férfi 2021. május 3-án, kora reggel személygépkocsival a dupla sávos, szalagkorláttal elválasztott útszakaszon Herend felől Veszprém irányába közlekedett. A férfi előzés céljából áttért a belső sávba, ahol járművét utolérte a mögötte a belső sávban már folyamatos előzésben lévő és nála nagyobb sebességgel haladó másik személygépkocsi.

A vádlott az előzés befejezése után – bár lett volna rá lehetősége – nem tért vissza a külső sávba, hanem a belsőben maradva akadályozta a mögötte gyorsabban haladót, aki így néhány méteres közelségbe került hozzá.

Az elkövető ekkor ráadásul indokolatlanul hirtelen fékezésbe kezdett, melyet a mögötte lévő sofőr csak vészfékezéssel tudott kivédeni, s ezzel elkerülni az ütközést. A férfi még ezt követően is hosszabb ideig akadályozta a sértett haladását.

A nyomozás során kirendelt szakértő megállapította, hogy az elkövető nem rendelkezik a biztonságos vezetéshez szükséges pszichológiai jellemzőkkel, és ezért nem alkalmas a járművezetésre.

Az ügyészség a vádiratában végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés, valamint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, továbbá indítványozta, hogy a férfit végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Hirdetés

 

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés