Hirdetés

 
VIDEÓ: Túlélte volna a kisgyermek a balesetet, ha nem az anya ölében, hanem a gyerekülésben ül az ütközéskor
VIDEÓ: Túlélte volna a kisgyermek a balesetet, ha nem az anya ölében, hanem a gyerekülésben ül az ütközéskor
Hirdetés

Volt gyerekülés az autóban, mégis az anyja ölében ült egy két éves kisgyermek abban a Skodában, amelyik még májusban ütközött egy Opellal a Nagytétényi úton. A gyermek életét vesztette, pedig ha szabályosan utaztatták volna még mindig élhetne – derül ki a Telex.hu beszámolójából.

A Skoda a Savoya park felől, a 6-os főúton haladt, az autóban egy család utazott. A kocsit a családfő vezette, a bal hátsó ülésen felesége ült, aki –  a mentők jelentése szerint – az ölében szoptatta a kisfiukat, amikor oldalról beléjük csapódott az Opel. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a Škoda kipördült és nekicsapódott egy betonsorompó szekrényének.

Bár az autóban volt gyerekülés, melyet ráadásul jól is rögzítettek, a gyerek mégis édesanyja ölében utazott, a nő vallomása szerint úgy, hogy kisfia szemben ült, a biztonsági öv mindkettőnkön át volt húzva.

Ez viszont sajnos a gyereket nem védte meg az ütközéstől, ő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Hirdetés

Az igazságügyi orvosszakértők a gyerek sérüléséből is arra következtettek, hogy „a sérülés elszenvedésekor a test nem lehetett a biztonsági gyerekülésben szabályosan rögzített helyzetben, hanem az édesanyja önmaga elé fordíthatta, például egy szoptatási helyzethez hasonló formában”.

A szakértő azt is egyértelműen megállapította:

„ha a kisgyerek szabályosan, gyermekbiztonsági rendszerben becsatolva utazott volna, úgy a halálos sérülések, azaz a balesetben ténylegesen elszenvedett sérüléssel a bizonyossággal határos módon elkerülhetőek lettek volna”. A gyermeken nyolc napon túl gyógyuló sérülések keletkezhettek volna, de halálos sérülések, illetve életveszélyes sérülések kialakulása nem lett volna várható.” – olvasható a Telex birtokába került szakértői véleményben.

A halálos baleset miatt nem csak a piroson áthajtó sofőrt, de a Škodát vezető férfit is halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítja a rendőrség.

Az Opelt egy nő vezette, aki „azért hajtott be a piros lámpán a kereszteződésbe, mert elnézte a lámpaképet”, ezt mondta a Telexnek Janklovics Ádám, a sofőr védője. A Kolozsvári utca és a 6-os főút kereszteződésében a baleset idején a lámpa főjelzése ugyanis pirosat mutatott, a kiegészítő lámpa viszont zöld volt.

Az igazságügyi műszaki szakértő szerint a Škoda sofőrje 65-70 km/órás sebességgel haladt, és 61-64 km/órás sebességgel ütközött a 15-19 km/órás sebességgel érkező Opelnek. Az első csattanás után néhány másodperccel a két autó hátsó része is egymásnak ütközött, a Škoda sebessége ekkor 25-27 km/óra, az Opelé pedig 38-41 km/óra volt. A kisgyerekes család autója végül 28-31 km/órás sebességgel csapódott kapcsolószekrényeknek.

Álláspontunk szerint ennek az ügynek a fő kérdése, hogy a hölgy piroson hajtott át, és a baleset kiváltó oka ez volt. Ügyfelem nem felelős a baleset bekövetkezéséért és annak következményeiért” – mondta a Telexnek Tóth M. Gábor, a férfi védője.

A Škoda sofőrje panasszal élt a gyanúsítással szemben, és ugyanígy tett az Opel vezetője is.

Borítókép: MTI Mihádák Zoltán  / Forrás: telex.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés