Gondolkodtató
VIDEÓ: Tagadja bűnösségét a gyalogos, aki a piros jelzés ellenére lépett le a járdáról, ezzel az őt elütő motoros halálát okozva, aki viszont gyorsan hajtott
VIDEÓ: Tagadja bűnösségét a gyalogos, aki a piros jelzés ellenére lépett le a járdáról, ezzel az őt elütő motoros halálát okozva, aki viszont gyorsan hajtott
Hirdetés

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben a vádlottat gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja az ügyészség.

A vádirat szerint a terhelt 2019. június 25-én az éjszakai órákban ittas állapotban, a piros jelzés ellenére lelépett az egyik Blaha Lujza téri gyalogos átkelőhelyre, ahol az áthaladása közben elütötte őt egy, a szabad jelzés mellett, azonban a megengedett sebességet túllépve közlekedő motoros.

A motorkerékpáros férfi súlyos sérüléseinek kórházi kezelése során kialakult egészségügyi állapota miatt 2020. október 2-án életét vesztette. A sértett baleseti sérülései és halála között közvetlen okozati összefüggés áll fenn.
A baleset következtében a vádlott maga is maradandó fogyatékosságot eredményező súlyos sérüléseket szenvedett el.

Az előkészítő ülésen a terhelt nem ismerte be bűnösségét, felelősségét kizárólag a szabálysértésben ismerte el, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, amelyet nyomban meg is kezdett. A vádlott a meghallgatása során nem tett vallomást, személyi körülményei kapcsán azonban nyilatkozott. Friss híreink itt.

Ezen felül a bíróság a tárgyaláson iratokat ismertetett, köztük szakértői véleményeket és tanúvallomásokat olvasott fel.

Az eljárás 2023. július 7-én többek között tanú és szakértő meghallgatásával, kamerafelvételek megtekintésével folytatódik. Ezen a napon határozathozatal is várható.

Hirdetés

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés