Hirdetés
Gondolkodtató
VIDEÓ: Szürreális események sorozata váltotta ki ezt a balesetet
VIDEÓ: Szürreális események sorozata váltotta ki ezt a balesetet
Hirdetés

A történet úgy indult, hogy gyorshajtót bírságoltak a rendőrök egy útöbölben, amikor az orruk előtt ütközött megálló Volkswagennel egy Renault Nemeskeresztúrnál. – írja a 112press.hu

A baleset előtt nem sokkal a 84-es főút vasi szakaszának hírhedt rendőrségi Mercedese bemért egy gyorshajtót, aki autójával jelentősen túllépte a megengedett sebességet. (Ez azt jelenti, hogy gyorsabban haladt, mint a megengedett sebesség másfélszerese, azaz 135 km/óra feletti sebességgel közlekedett.)

Fotó: 112press.hu

A rendőrök egy útöbölnél állították meg az autót és már intézkedtek a sofőrrel szemben, amikor egy Sümeg felé tartó Volkswagen vezetője hirtelen fékezett a pirosra váltó fénysorompó miatt. Az autó a még nyitott állapotban lévő félsorompó alatt állt meg és a sofőr vissza akart tolatni a sorompó elé.

Fotó: 112press.hu

Ekkor érkezett a Volkswagennel egy irányba tartó Renault, amelynek vezetője ráfeledkezett a rendőri intézkedésre és csak az utolsó pillanatban nézett vissza az útra és annyira volt ideje, hogy balra elrántsa a kormányt. A Renault jobb eleje “kiütötte” a VW bal hátsó kerekét és előre lökte az autót a sínek felé.

A Renault átszáguldott a vasúti átkelőn, nekihajtott egy alaposan lebetonozott jelzőtáblának, majd az árokban, a tetején állt meg.

Hirdetés

A félsorompó ekkor ereszkedett le, az egyik oldalon a személyautó tetejének ütközve. Emiatt azonnal hibajelzést küldött a rendszer, jelezve, hogy a sorompó nem képes végállásig lecsukódni. A rendőrök először a Volkswagenhez szaladtak, hogy ha kell kiszabadítsák a sofőrt a vonat érkezése előtt, de erre nem volt szükség, mert ki tudott szállni.

A Volkswagen nem lógott rá arra a zónára, ahol a vonattal ütközhetett volna. (Nem úgy, mint egy Mercedes Vasvárnál, a múlt héten.) A tetőre borult Renault vezetőjét információnk szerint könnyű sérüléssel szállították a mentők a szombathelyi Markusovszky kórházba.

Fotó: 112press.hu

A személyszállító- és tehervonatok csökkentett sebességgel közelítették meg az átkelőt és hangjelzés után haladtak át. Az autómentő érkezése után a GYSEV helyszínen lévő szakemberei egyeztettek a vasúti forgalomirányítókkal a vonatok érkezéséről.

Ezután megvártak egy tehervonatot, majd az autómentő elkezdhetett dolgozni a síneken, hogy a sérült Volkswagent elszállítsa. A művelet végén a vasúti szakemberek jelezték, hogy a sín felszabadult, majd egy teszt következett, hogy a félsorompó megfelelően működik-e? Működött, így a vasúti közlekedés zavartalanul haladhatott tovább. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Forrás és borítókép: 112press.hu


MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája