Hirdetés

Gondolkodtató
VIDEÓ: Szlalomozni próbált az autós a forgalomban, de csúnyán ráfázott
VIDEÓ: Szlalomozni próbált az autós a forgalomban, de csúnyán ráfázott
Hirdetés

A sofőr egy autó és egy kamion között cikázva akart duplán sávot váltani, de nem úgy végződött a dolog, ahogy eredetileg gondolta.

Függetlenül attól, hogy ki mennyire érzi magát magabiztos sofőrnek, egy dolgot nem szabad elfelejtenünk: a közlekedésben lehetnek olyan szakaszok, ami az autós számára holt tér. Ilyen például, ha egy kamion takarja ki előlünk az utat, így ugyanis nem tudhatjuk, mi van a szerelvény másik oldalán. Éppen ezért finoman szólva sem jó ötlet szlalomozni a forgalomban, még akkor se, ha az autós filmek hasonló jelenetei rendre látványosak és sikeresek.

Valószínűleg erről feledkezett meg az az autós is, akinek felelőtlen manőverét egy fedélzeti kamera rögzítette. A sofőr a kétszer háromsávos út belső sávjából a külsőbe vágott át a videót rögzítő autós, valamint egy kamion között. Azt azonban nem vette észre – hiszen nem is láthatta –, hogy a kamion néhány másodperccel korábban sávot váltott, és a külső sávból a középsőbe húzódott.

Mint kiderült, nem véletlenül, a külső sávban ugyanis feltorlódott a kocsisor, ám mivel ezt a videóban szereplő autós nem látta, a sávváltás után egyenesen nekik hajtott. A sajátjával együtt három autót törött össze, plusz a kamion pótkocsijának is odacsapta az autót.

Azt nem tudni, sérült volt-e a balesetben, de hogy drága lesz az autók javíttatása, az szinte biztos.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171212_amokfuto_szlalom_baleset_autos_video

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés