Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Szirénázó mentő előtt büntetőfékezett egy autós – börtönbüntetésre ítélték a sofőrt
VIDEÓ: Szirénázó mentő előtt büntetőfékezett egy autós – börtönbüntetésre ítélték a sofőrt
Hirdetés

Szirénázó mentőautót előzött meg egy sofőr, majd többször is büntetőfékezett előtte. A megdöbbentő eset Angliában történt, a sofőrt börtönbüntetésre ítélték. Az Országos Mentőszolgálat megosztotta a videót az interneten. Arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy már egy-két perc is a beteg életébe kerülhet, ha feltartják őket.

A sofőr az A4-es úton Maidenhead felé elkövetett mutatványáért 8 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott, amit nagy szerencséjére 18 hónapra felfüggesztettek.

A Taplowi Közúti Rendészet nyomozótisztje szerint, a sofőr vezetési módja teljesen elfogadhatatlan, hiszen azzal, hogy szándékosan megakadályozta a mentő haladását, veszélybe sodorta a többi közlekedőt és a mentőre váró bajba jutottnak is kárt okozott. A 18 hónapos felfüggesztés során 200 óra közmunkát is kell végeznie, valamint egy 20 napig tartó, visszaesés megakadályozását célzó programon kell részt vennie.

Ezen felül három évre eltiltották a járművezetéstől és a jogosítványát is csak szigorított vizsga után kaphatja vissza, miután befizette 275 ezer forintnak megfelelő bírságot is.

Hirdetés

Forrás: Országos Mentőszolgálat

Így a YouTube-on is megjelensz👇

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x