Velünk tartasz?VIDEÓ: Szembe hajtott be a körforgalomba a csuklós busszal

VIDEÓ: Szembe hajtott be a körforgalomba a csuklós busszal

2020-11-14 Facebook
hirdetés

Székesfehérváron rögzített egy autós fedélzeti kamerája egy érdekes jelenetet, amit ki is posztolt a Facebookra.

Egy helyi buszjárat sofőrje egyszerűsítette le a forgalmi helyzetet – jelen esetben egy körforgalmat kellett volna szabályosan megoldani – úgy, hogy balra, a forgalommal szembe hajtott be abba.

Tény és való, hogy a felvételt elnézve egyébként egy csuklós busszal ez a manőver nehéz lehet (egy kezdőnek), valamint jóval időigényesebb.

Viszont sokszor hangsúlyozzuk, hogy a hivatásszerűen vezető sofőröknek kellene a leginkább példát mutatniuk abban a tekintetben, hogy a KRESZ-t nem valami féle ajánlásnak tekintik.

A Pozsonyi út felső részén a közelmúltban alakítottak ki egy új körforgalmat. Az arra közlekedők pontosan tudják, hogy a középre helyezett növényekkel és akadályokkal kijelölt körforgalom nem ideális méretű, emiatt lényegesen le kell lassítani előtte. Egy csuklósbusszal még nehezebb feladat szabályosan áthaladni rajta. A székesfehérvári buszsofőrök a Király sor és a Géza utca kereszteződésébe épített körforgalomra is panaszkodtak, szerintük ott egyenesen képtelenség befordítani a méretes járműveket. A panasz ugyan érthető, ám ameddig fizikailag lehetséges szabályosan áthaladni a körforgalmon, addig nem kellene a menetiránnyal szemben átvágni rajta.” – írja a videó kapcsán az alapjarat.hu

“Gratulálok a busz vezetőjének, hogy 2020.11.10-én 13:56-kor (nincs visszaállítva a kamera órája) a rábízott utasokkal együtt szembe behajtott az öreghegyi víztoronynál lévő körforgalomba.” – írja a poszt szerzője

hirdetés


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-12-25 Facebook

A Jakupcsek Plusz vendége: Csősz Krisztián. “Úton van a magyar, de sokat takar a kanyar?!”

Meghívást kaptunk a Jakupcsek Gabriella által fémjelzett Jakupcsek Plusz-ba, ahol a közlekedésben...

Nézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: