Hirdetés

Dashcam
VIDEÓ: Szándékosan, bosszúból gázolta el a biciklist. Itt tart az ügy
VIDEÓ: Szándékosan, bosszúból gázolta el a biciklist. Itt tart az ügy
Hirdetés

Mint arról 2021-ben mi is beszámoltunk, közlekedési konfliktus előzte meg azt a jelenetet, amit egy taxi fedélzeti kamerája rögzített 2021. október 28-án Budapesten, a Kisdiófa utcában.

Egy autós forgalommal szemben hajtott be az egyirányú utcába, előtte pedig egy biciklis futárral keveredett összetűzésbe a Dob utcában. Az autó vezetője már ide is szabálytalanul hajtott be, és a rendelkezésekre álló adatok szerint a vele szemben szabályosan közlekedő kerékpárosra már itt közel húzta a kormányt. A futár, hogy tisztázza a történteket, az autós után hajtott, majd kérdőre vonta, amikor az kénytelen volt megállni a Kisdiófa utcában a szembejövő forgalom miatt.

A biciklis és a sofőr ekkor szóváltásba keveredett, majd pár másodperc elteltével az autós gázt adott és elütötte a mellette álló kerékpárost. A futár az ütközés után elesett, az autós pedig tolatva próbálta meg otthagyni a helyszínt. A budapesti rendőrök az autó vezetőjét a helyszín közelében elfogták. A kerékpáros az ütközés következtében súlyosan megsérült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai a 27 éves férfi jogosítványát elvették és súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Vallomásában a férfi végig tagadta a bűncselekmény elkövetését, állítása szerint tíz éve vezet, de nem vette észre az egyirányú utcát jelző táblákat, a Dob utcában egy parkolóhelyről kiálló autó miatt húzta az út szélére a kormányt, és a Kisdiófa utcában is véletlen ütötte el a biciklist, amikor rájött, hogy rosszul kanyarodott be az utcába és meg akart fordulni.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 28 éves férfival szemben. 

A vádirat szerint a vádlott 2021. október 28-án, délután, gépkocsival közlekedett a VII. kerületben, amikor közlekedési konfliktusba keveredett egy biciklis futárral. Ezt követően a sofőr szabálytalanul, forgalommal szemben behajtott egy egyirányú utcába, ahol azonban egy szemből, szabályosan érkező taxi miatt meg kellett állnia.

Hirdetés

Ekkor érte utol a kerékpáros, aki az ablakhoz hajolva, kérdőre vonta őt a korábbi közlekedési helyzet miatt, amelyet a vádlott részéről veszélyesnek ítélt. Friss híreink itt.

Ebből adódón rövid szóváltás alakult ki a felek között, amitől a vádlott ingerült lett, hirtelen gázt adott, majd a járművét szándékosan rákormányozta a mellette álló kerékpárosra.

Az elütés következtében a biciklis a járdára zuhant és súlyos lábsérülést szenvedett. Ezután a vádlott kitolatott az utcából, leparkolt, majd visszament a helyszínre.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű, szándékosan gázoló sofőrt súlyos testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint a közúti járművezetéstől történő végleges hatályú eltiltást indítványoz a vádiratban.

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés