Hirdetés

Gondolkodtató
VIDEÓ: Szándékosan, bosszúból gázolhatta el a biciklist. Itt tart az ügy
VIDEÓ: Szándékosan, bosszúból gázolhatta el a biciklist. Itt tart az ügy
Hirdetés

Mint arról 2021-ben mi is beszámoltunk, közlekedési konfliktus előzte meg azt a jelenetet, amit egy taxi fedélzeti kamerája rögzített 2021. október 28-án Budapesten, a Kisdiófa utcában.

Egy autós forgalommal szemben hajtott be az egyirányú utcába, előtte pedig egy biciklis futárral keveredett összetűzésbe a Dob utcában. Az autó vezetője már ide is szabálytalanul hajtott be, és a rendelkezésekre álló adatok szerint a vele szemben szabályosan közlekedő kerékpárosra már itt közel húzta a kormányt. A futár, hogy tisztázza a történteket, az autós után hajtott, majd kérdőre vonta, amikor az kénytelen volt megállni a Kisdiófa utcában a szembejövő forgalom miatt.

A biciklis és a sofőr ekkor szóváltásba keveredett, majd pár másodperc elteltével az autós gázt adott és elütötte a mellette álló kerékpárost. A futár az ütközés után elesett, az autós pedig tolatva próbálta meg otthagyni a helyszínt. A budapesti rendőrök az autó vezetőjét a helyszín közelében elfogták. A kerékpáros az ütközés következtében súlyosan megsérült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai a 27 éves férfi jogosítványát elvették és súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Vallomásában a férfi végig tagadta a bűncselekmény elkövetését, állítása szerint tíz éve vezet, de nem vette észre az egyirányú utcát jelző táblákat, a Dob utcában egy parkolóhelyről kiálló autó miatt húzta az út szélére a kormányt, és a Kisdiófa utcában is véletlen ütötte el a biciklist, amikor rájött, hogy rosszul kanyarodott be az utcába és meg akart fordulni.

Hirdetés

HOL TART AZ ÜGY?

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2023. november 16-án előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben az ügyészség súlyos testi sértés bűntettével vádolja a terheltet.

A vádirat szerint a férfi 2021. október 28-án gépkocsijával forgalommal szemben közlekedett a VII. kerületi Kisdiófa utcában. Amikor a vádlott egy vele szemből érkező kocsi miatt megállásra kényszerült, egy arra járó kerékpáros számon kérte őt az általa veszélyesnek érzett közlekedési helyzet miatt. Szóváltás alakult ki köztük, amely során a vádlott indulatba jött, és ingerültségétől vezérelve autójával szándékosan a biciklisnek hajtott. A férfi leesett a kerékpárról és 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Az előkészítő ülésen az ügyészség képviselője azt indítványozta:

amennyiben a vádlott beismeri bűnösségét a terhére rótt bűncselekményben és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság ítélje őt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra, valamint végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Hirdetés

A vádlott a bűnösségét csak részben ismerte el, ezért a bíróság a bizonyítási indítványok elhangzását követően tárgyalásra utalta az ügyet.

Az eljárás a vádlott, a sértett és a szakértő meghallgatásával 2024. február 27-én folytatódik. – közölte a Fővárosi Törvényszék Sajtóosztálya.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés