Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Repkedtek a bírságok – Buszsávban szabálytalanul közlekedőkre vadászott a rendőrség
VIDEÓ: Repkedtek a bírságok – Buszsávban szabálytalanul közlekedőkre vadászott a rendőrség
Hirdetés

A BRFK és a BKK együttműködésének keretében ezúttal 44 szabálytalansággal találkoztak egy körözött embert pedig elfogtak.

A Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ 2022. február 10-én ismét kiemelten ellenőrizte a budapesti buszsávok használatát.

Az akció során a rendőrök kitoloncolási határozat alapján egy körözött embert elfogtak, nyolc esetben tettek szabálysértési feljelentést, autóbusz forgalmi sáv jogosulatlan használata, forgalomból kivont járművel történő közlekedés, engedély nélküli vezetés és egyéb szabálysértések miatt, egy főt pedig figyelmeztettek.

Az akció során 31 esetben helyszíni bírságot, 4 esetben pedig közigazgatási bírságot szabtak ki.

A BRFK és a BKK továbbra is prioritásként kezelik a jogosulatlan buszsávhasználat rendszeres ellenőrzését, hogy megszüntessék a közösségi közlekedés akadályozását, és biztosítsák a buszok zavartalan haladását. Ezért bármikor lehet számítani hasonló ellenőrzésekre.

Hirdetés

 

Mit mond a KRESZ a buszsáv használatáról?

Az autóbusz-forgalmi sáv használatáról a KRESZ 36.§ (8) bekezdése rendelkezik. Eszerint a buszsávban a menetrend szerinti közösségi közlekedési járműveken kívül a megkülönböztető jelzéssel felszerelt járművek, a taxik, a motorosok, valamint megfelelő felfestés esetén a kerékpárosok és bizonyos megkötéssel a szemétszállító járművek haladhatnak. Más jármű kizárólag akkor hajthat rá a buszsávra, ha bekanyarodni készül és a közúti jelzések lehetőséget biztosítanak ebből a célból a sávváltásra.

 

Forrás: police.hu
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x