Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Rengeteg az úthiba, de a Magyar Közút szakemberei gőzerővel dolgoznak a hibák kijavításán
VIDEÓ: Rengeteg az úthiba, de a Magyar Közút szakemberei gőzerővel dolgoznak a hibák kijavításán
Hirdetés

Február első felében a rendkívül csapadékos, változékony és szélsőséges időjárás, valamint a fagyási és olvadási ciklusok gyakori váltakozása az országos közutakon is kedvezett a burkolathibák kialakulásának olvasható a Magyar Közút közleményében.

A téliesebb időjárás végével, február közepétől 94 mérnökségük a lokális javítási munkákra helyezte, helyezi a hangsúlyt, melynek során csak az elmúlt két hétben 227 tonna meleg és 1391 tonna hidegaszfaltot dolgoztak be szakembereik.

A következő hetekben még többnyire hideg, utántömörödő aszfalt felhasználásával végzik a lokális javítási munkákat.

Ugyanakkor egyes gyorsforgalmi szakaszokon és főutakon, ahol a melegaszfaltkeverő telepek nyitva tartanak, tartósabb melegaszfaltos beavatkozásokat is végznek-írják

A beavatkozások első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a fő-, végül a mellék- és bekötőutakon zajlanak, előzetes ütemtervek alapján. A tartósabb melegaszfaltos javítások és a teljes körű felújítási munkák országosan a téli szezon után, március folyamán indulnak el.

Hirdetés


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.

 

Továbbá felhívják a figyelmet, hogy:

A Magyar Közút Zrt-hez a településeket összekötő fő- és mellékutak, illetve ezen utak településeken átvezető szakaszai, valamint a gyorsforgalmi utak (kivéve M5 és M6 autópálya) tartoznak, minden más út a helyi önkormányzatok kezelésében van, Budapest közigazgatási határain belül pedig nem üzemeltetnek utakat.

Forrás: Magyar Közút


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája