Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Rendőrségi videón pár autós, akinek az sem tűnik fel, ha megkülönböztető jelzést használó rendőr érkezik
VIDEÓ: Rendőrségi videón pár autós, akinek az sem tűnik fel, ha megkülönböztető jelzést használó rendőr érkezik
Hirdetés

Az M7-en készült felvételen jól látszik, hogy a megkülönböztető jelzéseit használó autóra hogyan reagáltak az előtte haladók, hát sok esetben sajnos szinte nem is reagáltak.

Az autópálya belső sávjában tötymörgők, már szinte külön kis csoporttá nőtték ki magukat kis hazánkban. No persze nem arról van szó, hogy 130-cal megelőzöd szabályosan az előtted haladót, de valaki beáll a seggedbe 240-el, akkor te vagy az ostoba, de azért vannak szituációk, amikor illik elengedni a gyorsabban haladót, illetve jobb nem kimenni elé.

Sajnos azonban a tapasztalat az, hogy sok sofőr nem foglalkozik azzal, hogy autóstársát segítse, néhányan úgy mennek, hogy lényegében fel sem tűnik nekik, hogy más is van az utakon.

Mint például azok az autósok, akik kényelmesen folytatták az elkezdett előzést, miközben mögöttük haladt a megkülönböztető jelzést használó rendőrautó. Szinte tudomást sem vettek róla páran.

Az előírás szerint minden helyzetben elsőbbséget kell adni, illetve mielőbb biztosítani kell az ilyen gépkocsi továbbhaladását megállással, vagy félrehúzódással!

A szabály pedig túl sok magyarázatra nem szorul, hiszen a veszélyhelyzet mielőbbi elhárítása, megakadályozása érdekében a mentési és rendvédelmi szervek lehető legrövidebb időn belüli helyszínre érkezése a legfontosabb.

Hirdetés

Forrás: PoliceHungary


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája