Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Pofátlan(tan)ítás volt a XVIII. kerületben
VIDEÓ: Pofátlan(tan)ítás volt a XVIII. kerületben
Hirdetés

A rendőrök és a társhatóságok bemértek gyorshajtókat, előállítottak ittas, bódult és engedély nélkül vezetőket, találtak közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket is -tette közzé a police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság 2023. július 14-én estétől másnap reggelig komplex közlekedésrendészeti akciót szervezett, amelynek végrehajtásában a kerületi Közterület-felügyelet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, a Budapest Főváros Kormányhivatal munkatársai, valamint polgárőrszervezetek is részt vettek.

A szolgálati jelleggel ellátott („csíkos”) járőrautók mellett jelzés nélküli „pofátlan(tan)ító” gépkocsit, valamint mobil ellenőrzőállomást is bevetettek a kirívó közlekedési jogsértések, a másokra veszélyt jelentő vezetők, valamint az engedély nélkül átalakított járművek kiszűrésére.

Tíz embert állítottak elő: kettőt ittas-, egyet bódult állapotban történő, ötöt engedély nélküli járművezetés, egyet-egyet pedig kábítószerfogyasztás gyanúja, illetve szabálysértési körözés miatt.

A ferihegyi gyorsforgalmi úton megállított egyik ittas vezető felelőtlensége a rendőröket is megdöbbentette: a férfi feleségével és két gyermekével nyaralni indult ilyen állapotban. A családfő ellen büntetőeljárás indult.

Szabálysértési feljelentést összesen tizennyolc emberrel szemben tettek: három alkalommal forgalomból kivont vagy engedély nélkül átalakított gépkocsik miatt – ezekben az esetekben a forgalmi engedélyt is elvették.

Sebességtúllépés miatt hat járművezető kapott bírságot, illetve indult eljárás velük szemben.

Az intézkedő rendőrök kilenc közbiztonságra különösen veszélyes eszközt is találtak, köztük két engedély nélkül tartott gáz- és riasztópisztolyt. Ezeket elvették, a birtoklókkal szemben szabálysértési eljárást indítottak.

A közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is szervez hasonló ellenőrzéseket „…hogy mindenki hazaérjen!” Friss híreink itt.

Hirdetés

Borítókép: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés