Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Oktatónak gondolta magát – Tanulóvezető előtt büntetőzött
VIDEÓ: Oktatónak gondolta magát – Tanulóvezető előtt büntetőzött
Hirdetés

Tanulóvezető előtt fékezte állóra autóját egy autós Szombathelyen – adta hírül a 112press.

Az egész esetet hanggal rögzítette az oktatóautóba helyezett első és hátsó kamera. Jól láthatjuk és hallhatjuk rajta, hogy a tanuló semmiben nem akadályozta a SUV vezetőjét, aki valószínűleg azt sérelmezte, hogy a tanulóvezető a belsőben haladt. Úgy gondolta mindenképp móresre kell tanítania az újoncot, ezért megelőzte majd büntetőfékezett. Ezután az index balra jobbra kapcsolásával jelezte, hogy soroljon ki .

Ezt most miért kaptam? Oktatás? Ötvennel mentem! – hallatszik a kormánynál ülő fiatal nő hangja és a videón is látszik, hogy teljesen normális tempóban haladt Szombathely belvárosában, senkit nem hátráltatott.

Oktatója teljesen higgadt maradt, le a kalappal. Mielőtt bárki a jobbratartással jönne szeretnénk leszögezni, hogy bár a tanulóautóval nem biztos, hogy épp a belsőben kell haladni, ha ezt mégis megteszi és a többi autóst semmivel nem hátráltatja nyugodtan megteheti, hisz semmi nem tiltja.

Az életben is fog közlekedni a belsőben.(de még, ha tiltaná bármi sem megoldás a büntifék)!

Hirdetés

 

KRESZ 36.§ (4) paragrafusa szerint:
Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza. Az ilyen módon haladó jármű mellett – a (6) bekezdés c) pontjában foglaltak megtartásával – fokozott figyelemmel jobbról el szabad haladni, a forgalmi sávokat azonban – a gyorsabb előrehaladás érdekében – kis távolságon belül ismételten változtatni, és ezzel a közlekedés résztvevőit zavarni tilos.

Nem sokkal később ugyanannál a lámpánál szobroztak.
Forrás: 112press


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája