Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Okos, Virtuális napellenzőt fejlesztett a Bosch
VIDEÓ: Okos, Virtuális napellenzőt fejlesztett a Bosch
Hirdetés

A Bosch fejlesztői arra a problémára keresték a megoldást, hogy a napellenző használatakor korlátozott a forgalomra való rálátás, hiszen elfoglal a szélvédőből egy részt az árnyékoló. Ezt kiküszöbölve dolgozták ki a Virtual Visor technológiát, melynek fő eleme egy átlátszó LCD panel.

Az eszköz alacsony napállás esetén folyamatosan csak a feltétlenül szükséges nagyságú szekciót zárja ki a sofőr látóteréből. A Bosch Virtual Visor nevű fejlesztése egy, a vezetőülés felé irányított arcfelismerő kamerának köszönhetően folyamatosan figyelemmel kíséri a sofőr fejének a mozgását.

A rendszer az arcon elemzi az árnyékok vonulását, és ez alapján dönti el, hogy az alapvetően átlátszó LCD-panelen saját virtuális méhsejtmintázatának mekkora részét takarja el a ragyogás miatt.

A napellenző áramigénye alacsony, és elméletileg a kocsikban már eleve meglevő hardverrel is működtetni lehet, vagyis nem feltétlenül ütközik majd áthidalhatatlan nehézségekbe a telepítése.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Autópálya Közlekedésbiztonsági Nemzeti Hivatala (National Highway Traffic Safety Administration; NHTSA) szerint évente több ezer autóbaleset a nap elvakító fénysugarai miatt következik be.

Borítókép: futurism.com, Forrás: gyartastrend.hu


MEGOSZTOM:

Megjelenési lehetőség YouTube videókban

Minket követhetsz 😉

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája