Hirdetés

Hírek
Videó – Nyitott sorompónál jött a vonat a szabadhegyi vasúti átjáróban
Videó – Nyitott sorompónál jött a vonat a szabadhegyi vasúti átjáróban
Hirdetés

Míg a fénysorompó pirosan villogott, a sorompókar égnek állt. Mivel a videón a vonat átsuhanását is látjuk, nem lehet kérdés, hogy meg kellett állni. De mit tegyünk, hogy a veszélyt kiküszöböljük egy ilyen helyzetben?

Melyik a fontosabb? Dönthettek volna másképp is az autósok? – tette fel a kisalföld.hu az igazságügyi járműszakértőnek, Kulcsár Bélának a kérdést.

Mindenképpen meg kell állni. De nem arról van szó – feleli Kulcsár Béla –, hogy bármelyik jelzés fontosabb lenne a másiknál. Egyenrangúként kell kezelni a kettőt, s ha bármelyik tiltást jelez, akkor az szent és sérthetetlen.

Ha a félsorompó fent van, de a fénysorompó pirosat mutat, akkor is megállunk, ha pedig fordítva lenne, fehér jelzésnél lent volna a sorompókar, akkor sem szabad senkinek kikerülgetni, azt gondolva, hogy szabad az út – figyelmeztetett.

A szakértő egyébként csütörtökön a ménfőcsanaki átjárónál maga is azt látta, hogy nyitott sorompónál és fehér fénynél a vonat az átjárótól mintegy 40-50 méterre áll. A mozdonyvezető észlelhette a hibát, mert hangosan kürtölve indult el. A hangjelzéseket egyébként szinte egész délelőtt hallotta Ménfőcsanakon. A videó beküldője pedig azt jelezte, hogy a szabadhegyi eset már vasárnap is lejátszódott.

Forrás: http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/nyitott_soromponal_jott_a_vonat_a_szabadhegyi_vasuti_atjaroban_-_mit_tanacsol_ilyenkor_a_szakerto_-_video/2552546/

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés