VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Videó – Nyitott sorompónál jött a vonat a szabadhegyi vasúti átjáróban


SOS Mobilgumis
SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Míg a fénysorompó pirosan villogott, a sorompókar égnek állt. Mivel a videón a vonat átsuhanását is látjuk, nem lehet kérdés, hogy meg kellett állni. De mit tegyünk, hogy a veszélyt kiküszöböljük egy ilyen helyzetben?

Melyik a fontosabb? Dönthettek volna másképp is az autósok? – tette fel a kisalföld.hu az igazságügyi járműszakértőnek, Kulcsár Bélának a kérdést.

Mindenképpen meg kell állni. De nem arról van szó – feleli Kulcsár Béla –, hogy bármelyik jelzés fontosabb lenne a másiknál. Egyenrangúként kell kezelni a kettőt, s ha bármelyik tiltást jelez, akkor az szent és sérthetetlen.

Ha a félsorompó fent van, de a fénysorompó pirosat mutat, akkor is megállunk, ha pedig fordítva lenne, fehér jelzésnél lent volna a sorompókar, akkor sem szabad senkinek kikerülgetni, azt gondolva, hogy szabad az út – figyelmeztetett.

A szakértő egyébként csütörtökön a ménfőcsanaki átjárónál maga is azt látta, hogy nyitott sorompónál és fehér fénynél a vonat az átjárótól mintegy 40-50 méterre áll. A mozdonyvezető észlelhette a hibát, mert hangosan kürtölve indult el. A hangjelzéseket egyébként szinte egész délelőtt hallotta Ménfőcsanakon. A videó beküldője pedig azt jelezte, hogy a szabadhegyi eset már vasárnap is lejátszódott.

Forrás: http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/nyitott_soromponal_jott_a_vonat_a_szabadhegyi_vasuti_atjaroban_-_mit_tanacsol_ilyenkor_a_szakerto_-_video/2552546/

MEGOSZTOM:


CÉGEK FIGYELEM!
Elindítottuk a heti,
cikk-közi banner lehetőséget!
...Kérj ajánlatot itt...

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink




e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?