Hirdetés

 
VIDEÓ:  Nem lesz ingyenes a fővárosi parkolás – Jelentette be Karácsony
VIDEÓ: Nem lesz ingyenes a fővárosi parkolás – Jelentette be Karácsony
Hirdetés

Nem lesz ingyenes a parkolás Budapesten, jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán tartott tájékoztatón.

Csak a belvárosban kétszer annyi engedélyt adtak ki, ahány parkolóhely van, és azokon főként a helyiek parkolnak, tehát a parkolási helyzet lényegében a kisebb gépkocsi forgalomnál is megmaradt. Ha ingyenessé tennék a parkolást mindenki számára az nem oldanák meg a problémákat.

A kérdés azután vetődött fel komolyabban, miután Bécs főpolgármestere bejelentette nemrég, hogy a járványra való tekintettel ingyenessé teszik a parkolást az osztrák városban.

Felvették a kapcsolatot a fővárosi plázákkal:

Azt próbálják elérni, hogy átmenetileg tegyék lehetővé a parkolást az üres parkolóikban. A 8. kerületben már született ilyen megoldás, és a főpolgármester bízik abban, hogy egyre többen fogják ezt követni. Karácsony közölte, hogy az egészségügyi ellátásban dolgozók parkolási igényeit elkezdték felmérni, és dolgoznak rajta, hogy megkönnyítsék nekik a parkolást a városban.

Hozzátette, hogy a közösségi közlekedést igénybe vevők száma jelentős mértékben csökkent, ami a mostani járványhelyzetben kifejezetten jó hír.

Hirdetés

Forrás: index.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x