Velünk tartasz?VIDEÓ: Nem figyelt, benézte! Mibe kerül ez egy taxisnak, vagy bárkinek?

VIDEÓ: Nem figyelt, benézte! Mibe kerül ez egy taxisnak, vagy bárkinek?

2019-10-25 Facebook

Időpontfoglalás gumicserére: +36 30 508 4617
hirdetés

Még nem tudjuk!
A végére majd kiderül és azt is közzétesszük, 

de ezzek a cikkel szeretnénk sok nyitott kérdésre, kételyekre rámutatni, amik ebben az esetben érintik a károsultat. Jelen esetben egy taxis olvasónkat, Imrét.

2019.10.25-én, azaz tegnap reggel 8 előtt 3 perccel autózott Imre, a 14. kerületi Thököly úton, a többek között neki, így utasainak fenntartott buszsávban szabályosan, a sebességhatárokat betartva.

A fedélzeti kamerája szerint pontban 7:57 után 40 másodperccel egy szabálytalanul sávot váltó autós elévágott, átlökte őt a szembejövő sávba, ahol autó, vagy busz szerencsére éppen nem jött, hiszen vélhetőleg akkor már nem tudta volna nekünk elküldeni a felvételt és a történetet.

Jött viszont ott egy harmadik, nagyon kis híján érintett ember, egy kerékpáron. Talán, ha valaki szerencsésnek mondható ebben az esetben, az ő, hiszen

neki elég lett volna a reggeli kávéját többet, vagy éppen kevesebbet kevergetnie ahhoz, hogy adott esetben meghaljon aznap.

Ne drámázzunk, de azért érdemes megemlíteni ezt is. Mert valaki “nem figyelt”. “Benézte…”… 🙁

Visszatérve Imréhez:

“Ez nekem nem áll meg abban, hogy az autóm összetört. Azt a biztosító kifizeti a javító cégnek. De, ha nem GTK-s (gazdasági totálkár) az autóm, akkor kb. 4 hét bevétel kiesés.

Ha GTK-s, akkor sehogy sem jövök ki belőle jól és vehetek egy új munkaeszközt. Aztán küzdhetek a biztosítóval, hogy a járulékos többletköltségekből mit és mennyit fizet ki.

Szóval azon kellene elgondolkodni az embereknek, hogy a közlekedés közbeni figyelmetlenségükkel mekkora egyéb kárt okoznak a másik félnek!

Első ránézésre nem, de sajnos sérült a futómű is, a zárhíd, a doblemez, a váznyúlvány, deformálódott a géptető, stb.

2011-es és 2015 óta használom taxiként ezt az autót. 305.000 km. van benne, viszont műszakilag kifogástalan, mert folyamatosan és sokat költöttem rá. A piaci értéke kb 1.3 millió Ft. Nem tudom még, hogy mennyi a TAX értéke. Elképzelhető, hogy a biztosító GTK-ra ítéli majd.

Ha vennem kell egy új munkaeszközt, akkor mit és mennyit fizet abból a biztosító, hogy azt be kell taxiznom, üzembe kell helyeznem? (fóliázás, stb.) Ez nagyon nem hiányzott most év vége előtt!

Meglepődnék, ha ezt sikerülne ügyvéd nélkül lezongoráznom a biztosítóval.
Pedig semmi mást nem szeretnék vétlenként, csak annyit, hogy ne legyek/maradjak károsult. 

Jelenleg a szervizben áll az autóm, ferdén áll a kerék, a kormány nyilván félrehúz.

Hónapokig tarthat a procedura, ami senkit nem érdekel, csak engem, aki nem tudok dolgozni más hibája miatt.” – írja Imre.

A többi sérülés a géptető felnyitása után volt látható.

Azt gondoljuk, hogy sok dolog nem természetes és nem alapvető a kötelező biztosítások “kártérítése” terén. Van min gondolkodni, van mit számolgatni és biztatjuk olvasóinkat, akik hasonló helyzetben vannak, hogy kérjék ilyen esetekben jogászok véleményét, segítségét, mert akár százezreket, milliókat bukhat valaki, aki beletörődik a sorsába.

Az eset végkifejletjéről be fogunk számolni!

hirdetés

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetNézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: