Hirdetés

Dashcam
VIDEÓ: „Ne állj meg kérlek légy szíves, nagyon félek”! | „Szálljál ki!” – ordította az agresszív sofőr
VIDEÓ: „Ne állj meg kérlek légy szíves, nagyon félek”! | „Szálljál ki!” – ordította az agresszív sofőr
Hirdetés

Olvasónktól kaptuk, a múlt hét pénteki felvételt.

Sajnos aki a budapesti forgalomba közlekedik, látott, halott, vagy rosszabb esetben tapasztalt már hasonlót.

Az, hogy valaki hibázik, előfordul, mert emberek vagyunk. Ez történt olvasónkkal, Zolival is.

Kikanyarodott a péntek késő délutáni forgalomban a Hungária körútra, a Bethesda utcából, nem sokkal azután, hogy felvette a párját.

Zoli hozzátette, hogy a aki ismeri ezt az utcát, az tudja, hogy sajnos nem egyszerű a kijutás, mivel egy kanyarból jövő gyors, 70km/h sebességkorlátozású útra kell kikanyarodni. Sajnos megint szabálytalanság történt, ugyanis a körúton két autó is parkolt balról aznap, ami akadályozta a kilátást.

Amennyire tudtam átnéztem a parkoló autókon és egy megfelelő pillanatban elindultam. Én is és a párom is balra nézett és nem láttuk ezt az autóst. (vagyis nagyon gyorsan jöhetett)…

Kikanyarodás után egyszer csak valaki mögöttünk dudál őrült mód, én meg nem értettem, hogy mi történt, így nem akartam elhajtani onnan, ezért nem is gyorsítottam azonnal.„- írja Zoli.

Erre ez a figura elém vágott, kipattant, majd elkezdett hőbörögni. Ami sajnos a videón nem látszik, hogy úgy belecsapott a bal visszapillantóba, hogy azt összetörte és még a tokjából is kiesett az üveg.”

Ezen rongálástól megijedve az esetleges továbbiaktól félve megpróbáltam elhajtani, erre elém ugrott, mintha csak el akarnám gázolni.

Majd lehet hallani, hogy ahol érte ütötte, vágta az autó oldalát. 

Mondanom sem kell mindkettőnket megrázott az eset, a páromat talán még rosszabbul érintette… egész hétvégén erről beszélt. – tette hozzá.


KAPCSOLÓDÓ

Autós Agresszió? Mérlegelj!


Ha a párom vezetett volna akkor kiráncigált volna egy nőt és megveri?

Zoli kérdése nyilván költői, de mint oly sokszor leírtuk, a pszichológiai alkalmatlanság az egyik legnagyobb probléma napjainkban. Főként emiatt olyan a közlekedési morál, amilyen…

Zoli nyilván hibázott, annak ellenére, hogy nem tudjuk, hogy mennyivel érkezett a másik autó, bár ha tudnánk, akkor is elsőbbsége lenne alapvetően. Nyilván egy esetleges baleset esetén ezt a kérdéskört külön vizsgálnák az eljárás részeként a szakértők.

A helyes magatartás az lett volna, ha hálát adva a jó égnek az agresszivitás helyett a Toyota sofőrje ment volna a dolgára. Ehelyett a létező összes frusztráció kiszabadult belőle és minden eszközzel tudatni akarta Zolival, hogy itt most ő lesz az alfahím.

Ilyen helyzetben nagyon nehéz mérlegelni és jól dönteni. Ha ne adja isten, tényleg történt volna egy gázolás, abból mindkét fél nagyon rosszul jött volna ki. Ez egyébként az ezen a szakaszon 4 sávos, 70-es korlátozású Hungária körúton az esettől függetlenül is mérlegelendő, mikor egy ilyen jellegű sérelmet próbálunk tudatni a másikkal és kipattogunk az autóból, hiszen egy harmadik, az esettől független fél is elgázolhatja adott esetben bármelyik szereplőt.

Amennyiben belefutnátok egy ilyen figurába hasonló helyzetben, próbáljátok meg megőrizni a hidegvéreteket.

Nagyon veszélyes tud lenni, például a menekülés, vagy akár egy sérülést okozó tett, még akkor is, ha az önvédelemből történik.

A kamera mindent rögzít. (… ha van. Legyen!)

A felvétel birtokában nagy eséllyel a végén ti jöttök majd ki győztesként egy ilyen szituációból, anélkül, hogy saját magatoknak az adott problémánál még nagyobb bajt okoznátok egy magán uralkodni képtelen figura miatt.

Hirdetés


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés