Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Motorosrendőrök segítik a kerékpárosokat az ideiglenes biciklisávoknál
VIDEÓ: Motorosrendőrök segítik a kerékpárosokat az ideiglenes biciklisávoknál
Hirdetés

A fővárosi önkormányzat március végén döntött arról, hogy kihasználva a felére csökkent gépjárműforgalmat, néhány fontos útvonalon ideiglenes kerékpársávokat alakít ki.

Április elején civil szervezetekkel történő gyors szakmai egyeztetés után elkezdődhetett a munka. Első lépésként a Bartók Béla úton, a Móricz Zsigmond körtér és Tétényi út közötti szakaszán, második lépésként a Tétényi úton a Bartók Béla út – Etele út között kezdődött el a munka. Harmadik lépésként április 18-án az Üllői úton kezdték a kivitelezést, ahol a Kálvin tér és a Könyves Kálmán körút között lehet így biztonságosabban kerékpározni.

Ha az új kerékpársávok bevállnak az Üllői úton, a következő lépésben a Rákóczi út is kerékpárbaráttá válhat.

Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely biciklire ült és megnézte mennyire működnek a járvány miatt kialakított új bringaútvonalak. Azt mondta: szomorúan tapasztalja, hogy az autósok ráhajtanak a biciklis sávokra, és az üres utcákon nagyon sok a gyorshajtó.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság – együttműködve a Főpolgármesteri Hivatallal – segíti a bicikliseket, és ha kell, lassítja az autóforgalmat annak érdekében, hogy megelőzze az esetleges baleseteket.

Hirdetés

 

 

A motoros rendőrök reggel 8 órától este 8 óráig segítik a közlekedést és betartatják az új forgalmi rendet.


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x