Hirdetés

Gondolkodtató
Videó: Be merne ülni egy így vezető sofőr mellé a taxiba?
Videó: Be merne ülni egy így vezető sofőr mellé a taxiba?
Hirdetés

Nehéz megmondani, hogy magabiztosnak érezte magát a sofőr, vagy Kínában ez a természetes vezetési stílus, mindenesetre elég félelmetes, ahogy vezeti a taxit.

Idegen sofőr mellé beülni mindig is lutri volt, hiszen soha nem lehet tudni, hogy az autó vezetője valójában hogyan vezet, miként reagál egyes forgalmi helyzetekre és egyáltalán: mennyi tapasztalattal rendelkezik. Ez utóbbiból az alábbi videóban látható taxis biztosan nem szenvedett hiányt, de amit művelt, az már erősen az ámokfutó kategóriába sorolható.

A felvételt a leírás alapján egy rémült japán turista készítette, aki egy sanghaji taxiba szállt be. A kocsi sofőrje pont úgy vezetett, mintha autóversenyzőnek képzelné magát – két perc leforgása alatt több mint 50 autót előzött le, miközben jobbra-balra szlalomozott az autópályán.

A felvételt a kínai közösségi oldalra töltötték fel a hétvégén, ott pedig azonnal saját életre kelt. A videóban ugyanakkor az is megfigyelhető, hogy más autósok is hasonló módon közlekednek, így az sem kizárt, hogy ott ez a közlekedési kultúra része. Bár látva egy-két meredek helyzetet, erre azért nem mernénk nagy összegben fogadni.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170622_kinai_taxis_video


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés