Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Menet közben fújt Paprikaspray-t a másik autós szemébe egy dühös taxis
VIDEÓ: Menet közben fújt Paprikaspray-t a másik autós szemébe egy dühös taxis
Hirdetés

A taxisofőr egy közlekedési konfliktus miatti indulatában fújta le a másik autó vezetőjét. A taxis az általa előidézett ütközést követően elhajtott, amelynek során a másik autóból kiszálló utast kis híján elütötte. A vádirat szerint a 45 éves taxis 2019. október 25-én, délután, a Clark Ádám téri körforgalomban autózott. Közvetlenül előtte közlekedett egy másik sofőr egy utassal, aki a jobb első ülésen ült. A két sofőrnek korábban – még a Lánchíd pesti felhajtójánál – besorolás miatt konfliktusa volt egymással.

A vádlott a konfliktus miatti dühében az autót szabálytalanul, közvetlenül a zebra előtt, balról előzni kezdte, majd amikor a gépkocsik egy vonalba értek, a lehúzott ablakon keresztül a másik sofőrt paprikaspray-vel lefújta.

A spray permetje belement a sértett szemébe, aki emiatt elveszítette uralmát a jármű felett, így az autók összeütköztek, majd a zebrát elfoglalva megálltak. A férfi az ütközést követően hátrafelé tolatott, majd elindult előre. A sértetti járműből kiszálló utas csak úgy tudta elkerülni az elütést, hogy elugrott a gépkocsi elől. A taxis ezután elhajtott.

Személyi sérülés nem történt, azonban a sértett gépkocsijában több mint 400.000 forint kár keletkezett.

A taxis azzal, hogy lefújta a másik sofőrt, kiemelkedett a járművezetői minőségéből, és támadásával veszélyeztette a közlekedés biztonságát.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a taxit vezető férfit, mint többszörös visszaesőt, közlekedés biztonsága elleni bűntettel, közúti veszélyeztetés bűntettével, valamint rongálás vétségével vádolja, Vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza annak megállapításával, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. A kerületi ügyészség arra is indítványt tett a vádiratban, hogy a bíróság a férfit végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Hirdetés

 

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája