VIDEÓ: Ma reggel ismét keményen elázott a főváros

VIDEÓ: Ma reggel ismét keményen elázott a főváros

2021-07-19 Facebook
Hirdetés

A viharos időjárás miatt még a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is közleményt adott ki. Azt írták, hogy fővárosszerte több helyen változásokat léptettek életbe.

Az Időkép olvasói lezárt utakról, vízlépcsőkről, elöntött kertekről küldtek felvételeket. A fotókon jól látszik, hogy a legnagyobb gondban azok voltak, akiknek a BKK által is említett, Dózsa György út–Podmaniczky út kereszteződésében található vasúti aluljáró felé vezetett az útjuk.

A terület a nagy mennyiségű eső miatt járhatatlan volt, reggel híddá változott a Dózsa-felüljáró.

A Deák Ferenc téri aluljáróban konkrétan vízlépcsőként hömpölygött le a víz.

Ma a Kisalföld, Alpokalja kivételével sokfelé kell zivatarokra számítani.

Ezen belül a legtovább, ismétlődően a Dél-Dunántúl – Pest – Északi-középhegység sávban várhatók intenzív, főként felhőszakadással kísért zivatarok. Kisebb körzetekben több tíz mm csapadék hullhat rövid idő alatt, de átmeneti szélrohamok és jégeső sem kizárt. Estétől a Dunától keletre szorul vissza a zivatartevékenység, de várhatóan ott is kevesebb intenzív csapadékgóc alakul ki.

Kedden a Tiszántúlon és az Északi-középhegységben számíthatunk zivatarokra (még akár este, éjjel is), amelyekben főként a viharos szél és a jégeső lehet az elsődleges veszélyforrás. – írta meg a met.hu

Borítókép: idokep.hu

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatóink

hirdetés


hirdetés