Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Levegőből szűrték ki az M7-es autópálya szabálysértőit
VIDEÓ: Levegőből szűrték ki az M7-es autópálya szabálysértőit
Hirdetés

A rendőrök ismét drónnal léptek fel a közlekedési szabályszegések visszaszorítása érdekében.

A drónok rendőrségi munkában történő felhasználása hatékonyabb lehetőséget biztosít a szabályszegők kiszűrése érdekében, hiszen biztonságos távolságból, és tökéletes rálátást biztosító magasságból követi a forgalmi helyzeteket, szabályszegéseket, melyekről kiváló minőségű videófelvételeket rögzít.

Ezt a technikát felhasználva a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi-Technikai Osztállyal együttműködve a korábbiakhoz hasonlóan 2022. március 28-án ismét célzott akciót hajtottak végre az M7-es autópálya zalai szakaszán.

Az akció célja elsősorban a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása volt, a közlekedésbiztonság javítása és a közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében.

A rendőrök többek között kiemelten a követési távolság figyelmen kívül hagyását, valamint a nehéz tehergépkocsikra vonatkozó előzési szabályok betartását ellenőrizték. Az akció során az egyenruhások 14 fővel szemben intézkedtek, és 350 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki.

Hirdetés

 

Forrás: police.hu

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája