Hirdetés
Gondolkodtató
VIDEÓ: Letörte a sorompót és a sínekre hajtott, mikor jött a vonat – Nem sokon múlott a tragédia, de tudta tetőzni a sofőr a bajt
VIDEÓ: Letörte a sorompót és a sínekre hajtott, mikor jött a vonat – Nem sokon múlott a tragédia, de tudta tetőzni a sofőr a bajt
Hirdetés

Vannak azok a szituációk, amiket egyszerűen nem hinnénk el, ha csak valaki mesélné. Ilyen az alábbi, simontornyai vasúti átjáróban elhelyezett térfigyelő által rögzített eseménysorozat is.

A felvételt a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tette közzé, a rajta látható autós viselkedésére pedig elég nehéz értelmes magyarázatot találni. Mint az később kiderült az autót egy 65 éves hölgy vezette, aki a felvétel alapján viszonylag lassan érkezik az átjáróhoz, ahol már zárva van a sorompó, ám sikerül még így is letörni azt.

Ezután nem egyenesen próbál “lemenekülni” a sínről, hanem valamiféle indíttatásból elindul az út melletti földes területre. Éppen, hogy lehajt, mire odaér a vonat, ám itt még korántsem ért véget az eseménysorozat.

A hölgy ugyanis ezután visszafordult és újra a sínre hajtott, keresztben, majd elakadt….

Hirdetés

 

A rendőrség az alábbi közleményt tette közzé az esettel kapcsolatban:

Simontornya belterületén – a 64-es főúton – levő vasúti átjáróban közlekedett egy személygépkocsi vezetője 2020. szeptember 4-én az esti órákban, amikor a tilos jelzés ellenére – miután a sorompót letörte – áthajtott az átjárón, majd fennakadt a síneken. Alig egy másodpercen múlott, hogy az éppen akkor érkező vonat nem sodorta el.

A sofőr még néhány percet vesztegelt a vasúti átjáró mellett, majd adatai hátrahagyása nélkül elhajtott. A balesetet térfigyelő kamera is rögzítette.

Az eset kapcsán a Tamási Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben. Az eljárás során kiderült, hogy az autót egy 65 éves veszprémi nő vezette, akit gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben.

Az asszony elismerte a bűncselekmény elkövetését, de arra magyarázatot adni nem tudott, hogy miért hagyta el a baleset helyszínét.

Forrás: police.hu


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája