Dashcam
VIDEÓ: Ledudálja, mert előtte valaki meg mert állni a gyalogosnak
VIDEÓ: Ledudálja, mert előtte valaki meg mert állni a gyalogosnak
Hirdetés

Az olvasónktól kapott fedélzeti kamerás felvételen egy olyan eset látható, ahol a türelmetlenség mindent felülírt. A szabályosan közlekedő autóst volt képe ledudálni a mögötte jövő Mitsubishi sofőrjének, mert az elengedte a gyalogost a gyalogátkelőnél, ahol a lámpa éppen nem működött.


” Egy olyan videót szeretnék veletek megosztani ami 2021.07.15-én történt velem Szigetszentmiklósról kifelé menet közlekedve. A videó az egyik Szigetszentmiklósi élelmiszer áruház előtti kereszteződésben készült, a Csepeli út –  Temető utcánál.

A rövid történet annyi, hogy nem működött a kereszteződésben a közlekedési lámpa de láttam, hogy a gyalogátkelőhelyet megközelítik ezért megálltam, hogy átengedjem a gyalogost.

Még meg se állt az autóm már hallható a duda mögülem és nem is kellet sok, hogy a Mitsubishi kivágjon – engem kikerülve – és elkezdjen megelőzni. Ekkor a gyalogos még mindig az úttesten volt…..

A videó kezdetén lévő pillanatokban a szürke Mitsubishi ASX hozzám képest (50-55 km/h-val közlekedtem) nagy sebességgel bezuhant mögém és veszélyesen közel jött hozzám.

A gond akkor kezdődött, mikor észrevettem, hogy egy gyalogos közelít a gyalogátkelő hely fel és nem megy a kereszteződésben a lámpa.

Hirdetés


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.

A sebességem elkezdtem csökkenteni és fékezni, mikor láttam, hogy a gyalogos valóban át akar kelni. Itt volt az a pillanat amikor biztos voltam benne, hogy nem véletlen zuhant mögém a Mitsubishi hiszen ezen a ponton még meg sem állt az autóm de már elkezdett szólni a duda.

Láttam is a visszapillantóban, hogy megy ám a magyarázás.

A tőlem balra lévő sáv egy kanyarodó sáv a Lidl parkolójába, ez látszik is a videón mikor megközelítem a kereszteződést.

A Mitsubishi elkezdett kielőzni és én ekkor ráhasaltam a dudára, hogy álljon már meg, hiszen gyalogos van az utón. Ezt mutogattam is neki. Erre a Mitsubishi sofőrje megszeppen és csak bambul de ezen a ponton úgy döntött még is tovább megy.

Információ, hogy én egy 2006-os Mercedes SLK-val voltam ami nem kimondottan magas autó. Én kb 170cm vagyok de nekem is kb a mellkasomig ér a tető ha az autó mellet állok. Abban Mitsubishi ASX-ben majdnem olyan magasan ül a sofőr mint az én tetőm szóval

szerintem bőven át kellet, hogy lásson az autóm felett, hogy miért állok meg. „

– fűzte a történethez olvasónk.


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés