Hírek
VIDEÓ: Lassítania kellett, ezért bosszúból ráhúzta a másik autósra a kormányt – Akár 3 évet is kaphat
VIDEÓ: Lassítania kellett, ezért bosszúból ráhúzta a másik autósra a kormányt – Akár 3 évet is kaphat
Hirdetés

A terhelt az autópályán felháborodott az előtte haladó közlekedésén, ezért ijesztett rá a 82 éves német párra.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 45 éves férfi 2021 nyarán haladt az M1-es autópályán Budapest irányába a belső sávban úgy, hogy a járműben vele utaztak munkatársai is. Közlekedése során utolérte az előtte haladó 82 éves német férfi által vezetett járművet, melyben utasként a sértett 82 éves felesége tartózkodott.

A vádlott felháborodott azon, hogy a szintén a belső sávban haladó, kamiont előző sértett miatt lassítania kell, ezért nagyon közel ment járművéhez, és többször rá is villantott a fényszóróval. Mikor a sértett az előzést befejezte és visszatért a külső sávba, a vádlott mellé hajtott és hirtelen a sértett felé kormányozta járművét.

A sértett ettől megijedt, fékezni kezdett, ami miatt a korábban megelőzött kamion is fékezni kényszerült, és a sértett ijedtsége miatt még félre is kormányozta autóját, kihajtott a külső sávba, ahol szintén egy kamion közlekedett, ami ki akart hajtani az autópályáról.

A manőverek következtében baleset nem történt, de a vádlott magatartása miatt a többi közlekedő testi épsége is veszélybe került.

Az elkövető ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat, vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a közúti járművek vezetésétől is tiltsa el a bíróság.

Hirdetés

Forrás: ugyeszseg.hu
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés