Velünk tartasz?Videó – Kivilágítatlan lovasok a körforgalomban – Ebből komoly baleset is lehetett volna

Videó – Kivilágítatlan lovasok a körforgalomban – Ebből komoly baleset is lehetett volna

2019-10-20 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

Olvasónk András küldte nekünk a felvételt.

Annyit írt hozzá:

Dunaharasztin az 51-esen készült a felvétel tegnap este. Még a lovas nézett rám csúnyán a lóról, hogy nagyobbat fékeztem a megszokottnál. Az nem jut eszébe, hogy valami világító berendezést rakjon a lovaira.

Andrásnak nagyon is igaza van, hiszen mindenkire, aki közúton, vagy a közforgalom elől el nem zárt magánúton lovagol, tekintet nélkül arra, hogy szilárd burkolatú, illetve földútról beszélünk, a KRESZ szabályai érvényesek.

Ennek tekintetében:

Az állatot hajtónak, illetőleg vezetőnek – ha a lakott területen kívüli út úttestjén vagy leállósávján tartózkodik – éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie.

Valamint éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az állat, illetőleg állatcsoport bal oldalán előre fehér vagy sárga fényt, hátra piros vagy sárga fényt adó, a járművek vezetői által kellő távolságból észlelhető lámpát kell vinni.

A felvételen látható lovasok alig voltak észrevehetőek, nem nehéz belegondolni mi történt volna, ha András nagyobb lendülettel gurul be a körforgalomba, hiszen úgy tűnt nincs ott más jármű.

hirdetés

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Érdekelhet 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK