Gondolkodtató
VIDEÓ: Kétségbeejtő, amit a Zsigulival művel a bácsi a 13. kerületben. Sajnos nem egyedi eset…
VIDEÓ: Kétségbeejtő, amit a Zsigulival művel a bácsi a 13. kerületben. Sajnos nem egyedi eset…
Hirdetés

Olvasónk rögzítette annak a parkolási eseménysorozatnak egy részét, amit egy idősebb úr tudott ( vagy inkább nem tudott) kivitelezni.

„Az első 10 perc után jutott eszembe kamerázni, a végén pedig meguntam. Utána még tovább csinálta… aztán elment máshová parkolni…

Szerintetek az ilyennek a fogralomban van még a helye?”

– kérdezi olvasónk.

„Idős, szegény bácsi. Nem ezzel van a baj, hanem, hogy ilyen állapotban volán mögé ül, persze a környezetszennyezésen túl, amit leművel. Mit csinál egy lámpánál, egy kereszteződésben vagy egy balesetnél? Akár, ha csak kilép előtte valaki az útra.

Hallható, hogy még a pedálokat sem igazán sikerül eltalálnia, a kormány pedig mintha külön életet élne. Felháborító, hogy ilyenekkel van tele a forgalom… azonnal elvenni tőle a jogosítványt!”

– tette hozzá a felvétel készítője.

Hirdetés


Szeretnénk hangsúlyozni, hogy nem időskori, hanem felelősségteljes vezetés van!

Itt is megtettük:


A családban a fiatalabb korosztály dolga az, hogy jelezze az idősebb rokon felé, ha vannak olyan jelek, amik szerint már nem kellene vezetni.

Ugyanis sajnos az orvosi alkalmassági vizsgálat sok esetben nem elengedő arra, hogy kiszűrjék az ön és közveszélyes, felelőtlen sofőröket. Meg kell próbálni megértetni velük azt, hogy tegyék le az autót.

FRISSÍTÉS:

Bizonyos kerületi Facebook csoportokban felreppentek kommentek, miszerint a bácsi már állítólag nem vezet közúton, csak időnként megjáratja a „vasat” egy-egy ki-be parkolással. Amennyiben ez így van, akkor meg lehet nyugodni, kedves autóstársak. Amennyiben van jogosítványa és önszántából belátja a közúton való közlekedés veszélyét, az dícséretes, ám nyilván felmerül az, hogy ilyen kuplungkezeléssel még ez, önmagában is kétségbeejtő a környező autók védelmének szempontjából. Amennyiben pedig esetleg egészségügyi okokból már nincs érvényes jogosítványa, akkor természetesen a felvételen látható eset is kimeríti a vezetés fogalmát. Bár a történet tisztázása érdekében fontos leszögezni, hogy a felvételen látható út is nyilván közút.

Hirdetés

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés