Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Két autós is szembement a forgalommal az elmúlt napokban – Egyikük az M0-s középső sávjában fordult meg
VIDEÓ: Két autós is szembement a forgalommal az elmúlt napokban – Egyikük az M0-s középső sávjában fordult meg
Hirdetés

Az elmúlt napokban ismét több elképesztő eset történt, mikor forgalommal szemben hajtottak felelőtlen sofőrök, nem is akárhol, hanem a forgalmas M3-as autópályán és M0-ás autóúton, veszélybe sodorva ezzel saját magukat és a többi közlekedőt is.

A megdöbbentő húzásokat a Magyar Közút kamerái rögzítették. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de a társaság szakemberei nem győzik hangsúlyozni, mennyire fontos a kihelyezett jelzések követése az ilyen esetek elkerülése érdekében. Július 16-án, pénteken az M0-ás autóúton, 17-én, szombaton délután pedig az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán döntött úgy ismeretlen okból egy-egy sofőr, hogy nem megfelelő számukra a szabályos menetirány.

A közösségi oldalakon megjelent információk szerint az M0-áson a sofőr a középső sávban haladva állóra fékezett, majd megfordult az autópálya kellős közepén és úgy haladt tovább.

Az M3-ason szembehajtó sofőr pedig legalább 4-5 kilométeren keresztül haladt a forgalommal szemben.

A legfontosabb, hogyha eltévesztünk egy kijáratot egy gyorsforgalmi úton, soha ne forduljunk vagy tolassunk vissza. Álljunk meg egy pihenőhelyen és tekintsük át a lehetséges útvonalat, figyeljük a közúti jelzéseket, útirányjelző táblákat. Az optimális útvonal megtervezéséhez pedig kérhetünk segítséget az Útinformtól is a www.utinform.hu oldalon vagy a 06-1-336-2400 telefonszámon.

Hirdetés

 


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.
Forrás: Magyar Közút

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés