Hirdetés

Gondolkodtató
VIDEÓ: Kern nyilatkozott a „tahó parkolásról”, Győzikét pedig kiosztotta a 6. kerületi polgármester
VIDEÓ: Kern nyilatkozott a „tahó parkolásról”, Győzikét pedig kiosztotta a 6. kerületi polgármester
Hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, Kern András megint beugrott abba a pékségbe, ahol 2021-ben is már tilosban parkolt. Ismét lencsevégre kapta a Blikk olvasója.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész az RTL Híradónak nyilatkozott.

Azt mondta, hogy megbánta, hogy kocsijával szabálytalanul, a járdán parkolt, de nem tartja ezt „akkor ügynek„.

Hirdetés

Kern András elismerte, hogy szabálytalankodott, ugyanakkor hangsúlyozta azt, hogy csak négy percig hagyta ott az autót. Elmondása szerint nem azért állt oda, mert különleges embernek érzi magát, hanem azért, mert sietett, máshol pedig nem volt hely.

Hozzátette: Senkit nem akadályozott a közlekedésben, és senkinek nem okozott gondot azzal, hogy a járdán tette le a járművet, mert – állítása szerint – senki nem akart abban a négy percben átkelni a zebrán (ennek ellentmond, hogy a parkolásról készült felvételeken az látható, hogy többen is álltak a járda előtt). A színész pár tízezres bírságra számíthat a szabálysértésért.


KERN ÜGYE UTÁN EZÚTTAL GYŐZIKE HÚZTA KI A GYUFÁT

Soproni Tamás (Momentum Mozgalom), Budapest VI. kerületének polgármestere legfrissebb posztjában kiosztotta Gáspár Győző énekest.

Erre azután került sor, hogy Őrsi Gergely, a II. kerület szocialista polgármestere a nyilvánosság előtt kritizálta Kern Andrást a színművész „tahó parkolása” miatt.

Soproni Tamás azzal kezdi bejegyzését, hogy leszögezi: a KRESZ mindenkire vonatkozik.

„Azokra is, akik Opel Kadettal járnak, és azokra is, akik Lamborghinivel vagy más luxusautóval. Utóbbi kategóriába beleértve Gáspár Győzőt is, aki a minap egy, a vele szemben intézkedő terézvárosi rendészekről készített videót töltött fel TikTokra” – vette észre a Magyar Hang.

Hirdetés

Szerinte az énekes-showman jobban tette volna, ha a videó feltöltése helyett inkább elszégyelli magát, és bocsánatot kér.

Soproni határozott véleménye az, hogy a hírnév nem jár extra jogosultságokkal, „sokkal inkább lehetőség arra, hogy a társadalmat jobbá tegye. Sőt inkább morális kötelesség”.

Terézváros polgármestere úgy látja, Gáspár Győző arra törekedett, hogy a nyilvánosság előtt megszégyenítse azokat a dolgozó embereket, akik igyekeznek betartatni a hatályos törvényeket.

Soproni Tamás ezután megköszönte a rendészek munkáját, akik szerinte kiváló munkát végeznek. A politikus megígérte, hogy Terézvárosban a jövőben is mindenki egyenlő lesz a jogszabályok előtt: ha gazdag, ha szegény, ha híres, ha nem.

„A törvényhozóknak persze érdemes lenne elgondolkozni, hogy vajon Győzikét és a hozzá hasonló luxusautó-tulajdonosokat ugyanannyira tántorítja-e el majd a hasonló magatartástól a jövőben ez a néhány tízezres bírság, mint azt, aki valódi munkaeszközként, kevésbé tehetős emberként kap büntetést. Ha az autó értéke alapján vagy a sofőr jövedelme/vagyona alapján határoznánk meg a büntetési tételeket, talán ezek az emberek sem csak iránymutatásként vennék figyelembe a közúti szabályokat

– zárta gondolatait a momentumos polgármester.

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés