Gondolkodtató
VIDEÓ: Kamionnal hajtott szembe a forgalommal az M85-ösön. Balesetet is okozott
VIDEÓ: Kamionnal hajtott szembe a forgalommal az M85-ösön. Balesetet is okozott
Hirdetés

Egy lengyel kamionos csütörtök délelőtt az M85-ös autóút 31-es kilométerszelvénynél lévő csomópontnál a pályára szabályosan hajtott fel, de meggondolta magát, megfordult és elkezdett a forgalommal szemben haladni. Összesen 5 kilométert ment így, majd az M85-M86 csomópontjában a lehajtóágon ment szembe, hogy rá tudjon fordulni az M86-os autóútra. – írta meg a Magyar Közút Instagram oldalán.

A szabálytalanul közlekedő kamionos balesetet is okozott.

Az M85-ön haladt egy autó, ami egy kamiont előzött éppen, pont olyan ívben, hogy nem láthatta a szemből érkező járművet, így végül a két kamion között haladt el, a jobb elejével így kisebb ütközése volt.

A Magyar Közút diszpécsere értesítette a rendőrséget, akik a szabálytalanul közlekedő kamionos miatt – akik végül Bősárkánynál meg is találták a járművet – eljárást indítottak.

Hirdetés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Ha eltévesztünk egy csomópontot egy gyorsforgalmi úton, ne essünk pánikba, haladjunk nyugodtan tovább, ne forduljunk meg, ne tolassunk vissza, rövid időn belül lesz egy újabb csomópont, amelyen keresztül biztonságosan le tudunk térni és újra tudjuk tervezni útvonalunkat. Ilyen esetben hívhatják megyei és országos diszpécsereinket is, elérhetőségeink megtalálható a kozut.hu és az utinform.hu oldalunkon.

– figyelmeztetett a Közút.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés