Dashcam
VIDEÓ: Kakaskodásból lett baleset a Grassalkovich úton, ami könnyen súlyosabb is lehetett volna
VIDEÓ: Kakaskodásból lett baleset a Grassalkovich úton, ami könnyen súlyosabb is lehetett volna
Hirdetés

Fontos, hogy a balesetet egy szemtanú fedélzeti kamerája rögzítette.

Mindig az előzményekkel jöttök, úgyhogy amit tudunk leírjuk:

A balesetet megelőző szakaszon egy lámpánál már volt feszkó a kisteherautó és a teherautó sávválasztásából fakadóan. Ezt a videó végére vágtuk be!

A felvételt rögzítő szemtanú ezt írta az esetről:

„A teherautó sofőrje elismerte ugyan felelősségét, de azzal védekezett, hogy ha a kisteher sofőrje nem kezd el gyorsítani a zöld lámpánál, akkor simán meg tudta volna előzni őt jobbról, és nem mennek össze.

Teszem hozzá, hogy ott, ahol jobbról előzött a teher, egy buszmegálló van, utána forgalom elől elzárt terület, majd záróvonal, és végül parkolók. A teher ezeken keresztül előzött az Ő olvasata szerint teljesen szabályosan.

A sztori úgy indult, hogy én a külső sávban haladtam. Előttem egy kék személyautó, mögöttem a nagy teher. A kisteher mellettünk a belső sávban kicsit hátrébb. Mikor az előttem lévő autó jelezte, hogy befordul jobbra, én lassítottam mögötte, mert nem siettem sehova, nem akartam sávot váltani stb.

Benéztem a tükörbe, mert a sárga teher nagy lendülettel jött, mintha meg sem akarna állni mögöttem. Nem is akart, ugyanis az utolsó pillanatba index, minden nélkül berántotta a kocsit a kisteher elé a belső sávba. Ekkor a kisteher rádudált, majd mikor a nagyteher visszatért a külső sávba, a kisteher sofőrje átmutogatott a nagytehernek, hogy érdeklődjön, normális-e?

A videón pedig látszik, hogy a nagyteher sofőrje ezt zokon vette, és már a baleset előtti lámpánál is megpróbálta leszorítani kistehert. – írja olvasónk, a felvételt rögzítő szemtanú.

Hirdetés


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés