Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Jól vizsgáztak az autósok – Így vágott át a húsvéti dugón egy magyar Vérlovag
VIDEÓ: Jól vizsgáztak az autósok – Így vágott át a húsvéti dugón egy magyar Vérlovag
Hirdetés

Nagypénteken kellett Veszprémbe szállítaniuk vérkészítményt a húsvéti hosszú hétvégére induló autók miatt kivételesen nagy forgalom volt az M7-es autópályán, de a vérszállító profin kezelte a helyzetet és ezúttal – egykét autóst leszámítva – a sofőrök is jelesre vizsgáztak.

A vérlovagok olyan Önkéntesek, akik profi, szakképzett sofőrként az év minden napján, ügyeleti rendszerben, 24 órában állnak az Országos Vérellátó Szolgálat rendelkezésére. Az alapítvány járműparkja 4 darab speciálisan felszerelt motorkerékpár és egy darab gépjármű. Ezeknek a segítségével juttatják el a lehető legrövidebb idő alatt a szükséges vérszállítmányokat sokszor az ország egyik végéből a másikba.

Az alábbi videón egy Budapest-Veszprém vonulást láthatunk, ráadásul épp a húsvéti csúcsforgalomban.

A volán mögött ülő szállító nagyon profin és higgadtan kezeli a különböző közlekedési szituációkat és meg kell hagyni ezúttal az autósok zöme is jól vizsgázott.

Persze azért most is akadt egykét sofőr, aki nem tudott mit kezdeni a szituációval, vagy csak egyszerűen úgy megijedt a szirénától, hogy azt sem tudta merre menjen, de többségében öröm volt nézni, ahogy megnyitották az utat a megkülönböztető jelzéssel érkező autósnak.

Hirdetés

 


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.
Forrás: Vérlovagok – Blood Bikes Hungary


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés