Hirdetés

Dashcam
VIDEÓ: Jól nézd meg, hogy itt melyiket vették elő a rendőrök
VIDEÓ: Jól nézd meg, hogy itt melyiket vették elő a rendőrök
Hirdetés

Már tavaly májusban közzétettünk egy esetet, amikor a cipzár elvet használni autóst titulálta valaki egy Skodában pofátlannak. Ott a Skoda sofőrjéből elő is jött az önkéntes rendőr és az általa képzelt szabályrendszerre tekintettel meg is büntette a kamerás autó sofőrjét úgy, hogy eléhajtott – mondván ne pofátlankodjon a sorban előre.

Akkor nem egy, nem kettő levelet is küldtetek, melyben leírtátok – annak ellenére, hogy a cikkben ott is világosan leírtuk és megmutattuk a cipzár elv jótékony hatásait -, hogy melyik éghajlatra menjünk, amelyik melegebb…, és a Skodás illető igenis jól tette, amit tett. A KRESZ-ben jártasabb olvasóink természetesen megértették a cikk lényegét és azt, hogy miért mutattunk rá akkor a problémára.

Mert valahogy itthon továbbra sem sikerül megérteni azt, hogy a cipzár-elv összességében gyorsabb haladást tesz lehetővé, mintha egy sorban tornyosulva várjuk azt, hogy végre elérkezzen az áhított pillanat, hogy végre elsőbbséget adhassunk a körforgalomnál, amihez kín keservesen jutottunk el.

Ez a videó jól szemlélteti azt, hogy mi miatt koptatjuk a billentyűzetet ismét:

A TAVALYI ESET:

Ezúttal pedig a Székesfehérvárt elkerülő 8-as főútról kaptunk egy hasonló videót, ahol ismét történt egy önkéntes rendőrködés, ám itt az illető pechére egy rendőrautó is állt a sorban, akinek bizony nem tetszett a mutatvány és az illetővel emiatt beszélgetésbe elegyedtek.

A sort szabályosan előző, cipzár-elvet használni akaró – sokak által pofátlannak titulált – autóssal a rendőröknek nem volt dolguk. Üzenjük ezt azoknak, akik a tavalyi esetnél sok-sok kioktató kommentet írtak.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés