Hirdetés

Gondolkodtató
VIDEÓ: Így erőszakolják meg a taxik a bulinegyedet
VIDEÓ: Így erőszakolják meg a taxik a bulinegyedet
Hirdetés

Négy hónapja került ki Szabó Viktória posztja a Facebookra, amin az Akácfa utcát teljesen élhetetlenné tévő taxiskaraván látható. Azóta felpörgött a turistaszezon, így a VII. kerületi lakók és arra keveredő budapestiek a címben szereplőnél csak durvább szavakat használnak. – írja a jarokelok.blog.hu

A Jarokelo.hu megkereste a BKK-t az üggyel kapcsolatban, melyre ezt a választ kapták:

„Köszönjük megkeresését, melyre szakterületünk azt válaszolta, hogy tudnak a hétvégi nagyobb belvárosi (Akácfa/Király utcai) taxisforgalomról, éppen ezért gyakoribbak ott az ellenőrzések. Hozzátették, hogy a hétvégi nagyobb forgalmat nem a megrendelt taxik okozzák, hanem az utcákon cirkáló, megálló, utasra váró taxik, amelyek között szép számmal vannak független szolgáltatók is. A személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállításról szóló 176/2015. (VII. 7.) Korm. rendelet 21. §-a alapján a személytaxi-szolgáltató az utast nemcsak taxiállomáson, hanem az utcán is felveheti.

Továbbra is fokozottan ellenőrzik a belvárosi személytaxi-szolgáltatást, azonban a taxik forgalmának csökkentésére nincsen sem ráhatásuk, sem hatáskörük.”

Borítókép: Az Akácfa utca egy tipikus szombat éjszakán. Fotó: Somodi Dániel, Járókelő. Jarokelo.hu

MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés