Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Helyet cserélt józan társával az ittas sofőr, mikor igazoltatni akarták a rendőrök
VIDEÓ: Helyet cserélt józan társával az ittas sofőr, mikor igazoltatni akarták a rendőrök
Hirdetés

A Siófoki Járási Ügyészség büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette miatt emelt vádat azzal a 30 éves siófoki férfival szemben, aki barátját mentő valótlan tanúvallomást tett egy ittas járművezetés miatt indult bűnügyben.

A vádlott tavaly májusában az éjszakai órákban Enying belterületén utasként utazott az ittas állapotban lévő barátja által vezetett kistehergépkocsiban, amikor észrevették, hogy egy rendőrjárőr intézkedés alá akarja vonni őket. Az ittas sofőr ekkor a közeli autómosóba hajtott azért, hogy ott a vezetőülésben helyet cseréljen a józan vádlottal, így az intézkedő rendőrökben az a benyomás alakuljon ki, hogy az autót mindvégig a vádlott vezette.

A rendőrök azonban a hátsó szélvédőn keresztül észlelték a helycserét, így a gépkocsit ténylegesen vezető férfi ellen indítottak büntetőeljárást a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt, melyben a Siófoki Rendőrkapitányság megkeresésével tanúként hallgatták ki a vádlottat.

A férfi azért, hogy barátját mentse, a törvényes figyelmeztetések ellenére valótlan tanúvallomást tett, és akként nyilatkozott, hogy a gépkocsit kizárólag ő vezette, és az ittas férfi a rendőri intézkedéskor csak azért szállt ki a vezető oldali ajtón, mert a másik szorult.

A vádlott azonban nem tudott arról, hogy amellett, hogy az intézkedő rendőrök látták a helycserét, az automosó biztonsági kamerája is rögzítette az esetet.

Hirdetés

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

Az autómosó biztonsági kamerája rögzítette a cselekményt:

 


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.
Forrás: ugyeszseg.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés