Hirdetés

Dashcam
VIDEÓ: Hatalmasat büntetőfékezni tud, de a jobbra tartást nem ismeri a Toyota CHR sofőrje
VIDEÓ: Hatalmasat büntetőfékezni tud, de a jobbra tartást nem ismeri a Toyota CHR sofőrje
Hirdetés

Szokás szerint olvasónktól kaptuk a felvételt, melyet 2023.03.05-én, 17:20-kor, az M3-as autópályán, Budapesttől távolodva a Mogyoród Hungaroring kihajtó utáni emelkedőn, a Veresegyház, Mogyoród kelet kihajtó előtt rögzített fedélzeti kamerája.

Az autóval 110 km/h sebességgel, tempomattal haladtam az M3-as autópályán a Mogyoródi kihajtó után, Budapesttől távolodva.

Az emelkedő elején az autópálya 3 sávosra bővült. Az előttem haladó autó ki is sorolt a külső sávba, a közvetlenül előttem haladó viszont a középsőben maradt.

Egyetlen rövid fénykürttel jeleztem a tőlem jóval lassabban haladó gépkocsi vezetőjének, hogy beértem, feltételezvén, hogy csak elfelejtette a jobbra tartást időben követni. Mögöttem már jöttek az autók a belső sávban is.

A sávváltást láthatólag meg is kezdte, majd mire mellé értem, visszahúzta a kormányt rám. Dudával igazoltam vissza a manővere veszélyességét, miután még volt lehetőségem a belső sáv használatával kitérnem és elkerülnöm az ütközést.

Hirdetés

Miután visszatértem a középső sávba, az érintett sofőr is ugyanabban a sávban maradt, a sebességét megnövelve elkezdett követni, villogni. Mivel a sáv bal szélén haladt, így feltételeztem, hogy meg akar előzni a külső sávból, a belső sávban már közel volt a következő autó. Végül a belsőből kezdte meg az előzést, így ki tudtam sorolni a külsőbe. mellém érve szűk távolságot és velem azonos tempót igyekezett felvenni. Áttekintve próbált valamit közölni, karjával integetett. Én is visszaintettem, kérdőn fordítottam felfelé a tenyerem.

Ezt követően megelőzött, elém sorolt és egyértelmű büntetőfékezést hajtott végre.

Időközben mellénk ért egy másik autó is a középső sávban, épp a belsőből sorolt át. A megszűnő külső sávból a problémás sofőr a mellénk érő autó elé vágva váltott sávot, mely hatására a kombi autós is bizonytalan szituációban találta magát, mely látszott azon is, hogy megfontolta a belső sávba való visszasorolást.

A kihajtóhoz érve a SUV sofőre leengedett ablakon keresztül búcsút intett nekünk a középső ujja segítségével a magasba tartva azt.Friss híreink itt.

– írta le részletesen a megélt történetet olvasónk.

Hirdetés

FRISSÍTÉS: (reagálás néhány kommentre)

– Attól, hogy a kapaszkodósávot NEM KÖTELEZŐ jobbra tartásra használni, még nyugodtan meg lehet tenni, főleg, ha üres. Ez kultúra kérdése.
– A Toyota – videóban is jelzett – bizonytalan, kisorolni kezdése, majd visszatántorgása okozhatta a dudálási reakciót.
– Természetesen nem győzzük hangsúlyozni, hogy NE PROVOKÁLJATOK villantással ilyen esetben, mert egy agresszív pszichikumú sofőr úgy fog reagálni, ahogy az a videóban látható.

Balesetmentes közlekedést kívánunk Mindenkinek!


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés