Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Halálos baleset, amely odafigyeléssel elkerülhető lett volna
VIDEÓ: Halálos baleset, amely odafigyeléssel elkerülhető lett volna
Hirdetés

„Ez most egy nagyon szomorú poszt lesz és a szokásosnál sokkal közvetlenebb és hosszabb is”- írja az MKIF Facebook bejegyzésében.

Sokat vívódtak az elmúlt hetekben, hogy a következő videót közzé tegyék-e, ugyanis halálos kimenetelű balesetről készült felvételt, kegyeleti okokból soha nem adnak közre – de az, ami szeptember 3-án az M3-on történt, nem hagyta nyugodni őket.

Az a halálos baleset ugyanis, – a felvételek alapján – odafigyeléssel elkerülhető lett volna.

Azért, hogy felhívják a figyelmet és így később esetleg megmenthessék mások életét, arra sarkalta őket, hogy tiszteletben tartva az elhunyt emlékét és a család gyászát, de tájékoztassák a közvéleményt.

A felvételen látszik, hogy esik az eső, a forgalom erős, sokan nem tartják a követési távolságot. Van, aki automata világítással közlekedik, így ilyenkor hátrafelé csak a féklámpa fénye világít.

A videó tanulsága szerint többen is egyszerűen nem az út és látási viszonyoknak megfelelően közlekednek. Úgy váltanak sávot, hogy nem várják meg, míg ezt biztonságosan meg tudják tenni – ezzel váratlan fékezésre kényszerítenek másokat.

Emiatt és a kis követési távolság, valamint a nagyobb sebesség miatt úgynevezett fantomdugó alakul ki, miután többen fékezni kényszerülnek. Valós ok nélkül, de megáll a sor. Az álló kocsisort néhányan ki tudják kerülni – az utolsó pillanatban.

Már itt is több balesetveszélyes helyzet alakul ki, míg végül valaki belemegy az egyik álló autóba. Koccannak.

Hirdetés

Az így kialakult forgalmi helyzetbe érkezik egy terepjáró, amely végül nem tud megállni és négy másik autót összetör. De ezt már nem mutatják.

Tanulság pedig, hogy egy pillanat alatt kész a baj! Vezessünk tehát mindig az út és látási viszonyoknak megfelelően! Tartsuk be a követési távolságot ha pedig nedves, vizes az út, legyünk még elővigyázatosabbak! Automata fényszóró helyett kapcsoljunk rendes világítást!

Figyeljünk egymásra! A videón a baleset előtti pillanatok láthatóak, de kegyeleti okokból a baleset maga már nem. Friss híreink itt.

Hirdetés

Borítókép: MKIF Zrt. Facebook oldal

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés