Hirdetés

Dashcam
VIDEÓ: Ha azt hiszed, hogy csupán nem álltak meg a STOP vonalnál a kerekei, akkor tévedsz
VIDEÓ: Ha azt hiszed, hogy csupán nem álltak meg a STOP vonalnál a kerekei, akkor tévedsz
Hirdetés

Szerk.: Éppen ma hívott fel egy barátom, hogy néhány ezer forintra büntette a rendőr, mert nem állt meg TELJESEN a STOP tábla vonalánál. Elsőbbséget adott ugyan, de csak a „macisajtnak” megfelelően, tehát a rendőrtől jogosan tudott elhangozni az

akkor állt meg a gépjármű ha a kerék nem forog” fájó mondat, aminek következtében vékonyodhat a pénztárca.

Ekkor eszembe jutott, hogy még december közepe táján kaptunk egy olvasónktól egy felvételt, ami bizony ezidáig nem lett elővéve.

Ha valami, akkor ez az eset jól szemlélteti azt, hogy mekkora különbség tud lenni egy baleset lehetséges bekövetkezését és kimenetelét tekintve aközött, hogy nem nullára álltál meg, vagy padlógázzal, kamikaze módra átszáguldasz.


Városban, STOP táblás kereszteződéshez a megengedett sebességgel közeledve lettem figyelmes a bal oldali visszapillantóban, hogy egy autós mögöttem előzésbe kezdett (ha jól rémlik nem is közvetlenül mögöttem haladt). Normál esetben azt gondoltam, hogy a „szokásos” nagyon sietős autóssal van dolgom, de az előzését befejezve (úgy hogy szemből majdnem belement a jobbra, védett útról kanyaradóba) láttam, hogy anélkül, hogy meggyőződött volna az elsőbbségéről, megállás nélkül áthajtott az amúgy általában elég forgalmas kereszteződésen, ezáltal saját és mások testi épségét is veszélyeztetve, mintha orosz rulettet játszana. Az eset 2021.12.19.-én a felvételen látható 08:18 helyett 07:18 kör történt (nem állítottam vissza a kamera óráját).

Helyszín: Gyál, Széchenyi u. (felől haladva) – Vecsési út kereszteződésénél.

– írta meg olvasónk.


Hirdetés

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés