Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Gyorsított eljárásban, 72 órán belül bíróság elé állították a taxist késsel fenyegető férfit
VIDEÓ: Gyorsított eljárásban, 72 órán belül bíróság elé állították a taxist késsel fenyegető férfit
Hirdetés

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség – gyorsított eljárásban – bíróság elé állította azt a férfit, aki egy héttel ezelőtt egy zsebkéssel nyomatékosítva kért kölcsön pénzt egy taxistól. A bíróság 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A vád szerint a 31 éves férfi 2022. január 9-én, kora este taxit rendelt a VI. kerületbe. A taxis a helyszínre érkezett, majd a vádlottat a XIII. kerület, Szent István parkhoz vitte. A férfi ekkor kiszállt a taxiból, az ott lévő buszmegállónál rövid ideig beszélgetett egy ismerősével, majd visszaült az autóba és kérte a sofőrt, hogy a Margit híd felé vegyék az irányt.

Nem sokkal később a férfi arra kérte a sértettet, hogy álljanak meg, majd közölte vele, hogy szüksége van 14.000 forint készpénzre, amit mindjárt vissza is ad neki, miután a nála lévő nagyobb címletű eurót felváltja forintra. A sértett azt válaszolta, hogy nincs nála ennyi pénz, nem tud segíteni.

A férfi ekkor elővett egy zsebkést, amit a sértett által is jól láthatóan a combjára helyezett. A sértett a fenyegetés hatására átadott a vádlottnak 14.000 forintot.

Ezt követően a terhelt a VII. kerület, Kertész utca és Dohány utca sarkához vitette magát, majd azt állította, hogy pár perc múlva visszajön, ezért addig a kabátját az autóban hagyja, amiben nagy összegű euró van. A vádlott ezután elhagyta a helyszínt. A hátrahagyott kabátban semmilyen pénz nem volt.

Hirdetés

Az elkövetőt a rendőrök már másnap hajnalban elfogták, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitányság a szükséges bizonyítékokat beszerezte.

A gyors nyomozás eredményeként a kerületi ügyészség a férfit gyorsított eljárásban, még az őrizet tartama alatt, 72 órán belül bíróság elé állította.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a férfit váddal egyezően, zsarolás bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 2 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős.

A felvételen az látható, amikor a vádlott a Szent István parknál egy rövid időre kiszáll a taxiból, majd visszaszáll a járműbe, és a taxi elindul. Ezután történt a vád szerinti bűncselekmény.

 

Forrás: ugyeszseg.hu


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x