Gondolkodtató
VIDEÓ: Forgalommal szemben száguldott az M0-son. Valószínűleg Maglód térségében hajtott fel
VIDEÓ: Forgalommal szemben száguldott az M0-son. Valószínűleg Maglód térségében hajtott fel
Hirdetés

A Magyar Közút egy autós felvétele alapján nézett utána kameráin, egy forgalommal szemben, a leállósávon közlekedő autósnak.

Azt írták, hogy valószínűleg Maglód térségében hajtott fel vagy fordult meg szabálytalanul, és az M4-M0 csomópontban már le is mehetett, de így is legalább 3 kilométert tett meg forgalommal szemben, és láthatólag az sem zavarta, hogy több kamionos is villogott neki.

De a legfontosabb: nem lett belőle baleset. – tették hozzá!

Ha ilyen helyzetbe kerülnénk, fontos, hogy húzódjunk le a leállósávra és hívjunk inkább segítséget a 112-es számon. Forgalommal szemben felhajtásnál legyen gyanús az út íve, hogy a jobb oldalunkon van az elválasztósáv és az, ha ezerrel villognak nekünk. Kérjük, figyeljétek a csomópontokban található jelzéseket és az alapján hajtsatok fel egy-egy gyorsforgalmi útra.

És ha eltévesztenétek egy autóútról egy kihajtót, nehogy megforduljatok, menjetek nyugodtan tovább és a következő csomópontban hagyjátok el a pályát. De az is megoldás, ha útba esik egy pihenőhely, mert ott újratervezhetitek az útvonalatokat. – jegyezte meg a Magyar Közút Instagram posztjában.

Hirdetés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés