Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Forgalmas budapesti csomópont felett vetették be a drónt a rendőrök a szabályszegők kiszűrésére
VIDEÓ: Forgalmas budapesti csomópont felett vetették be a drónt a rendőrök a szabályszegők kiszűrésére
Hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya 2022. október 18-án délelőtt egy forgalmas belvárosi csomópontban ellenőrizte a szabályok betartását. A Bajcsy Zsilinszky út – Andrássy út kereszteződésében kamerás drón segítségével figyelték a szabálysértőket, akiket motoros és gépkocsizó járőrök emeltek ki a forgalomból.

Másfél óra alatt harminc intézkedésre volt szükség: tizennégyen azért kaptak helyszíni bírságot kapott, mert az útburkolati jelet figyelmen kívül hagyva kanyarodtak az egyenesen haladó sávból, két ember ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek.

Tizenketten a buszsáv szabálytalan használata miatt részesültek helyszíni bírságban, egy járművezető közigazgatási bírságot kapott, mert a tilos jelzésen hajtott át, egy embert pedig engedély nélküli vezetés miatt előállítottak.

A fővárosi rendőrök nem először használtak drónt közlekedésrendészeti ellenőrzésre. Ilyenkor leginkább az olyan balesetveszélyes magtartásokra koncentrálnak, mint a tilos jelzésen áthaladás, a kanyarodási és elsőbbségi szabályok megszegése, a kötelező haladási irány be nem tartása, a záróvonal átlépése, a buszsáv jogosulatlan igénybevétele vagy a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, de a levegőből az is jól látszik, ha valaki nem kapcsolja be a biztonsági övet.​ – írta meg a police.hu

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x